El pla Edificant ha aportat la millora dels diferents centres escolars amb una inversió de 1,95 milions d’euros

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, han visitat hui les obres que s’estan executant en els centres escolars de Les Rotes i Blanquinal, així com l’actuació ja conclosa en el CEIP de L’Olla, totes elles en el marc del Pla Edificant. Durant la visita, Llinares ha destacat el “fort impuls que ha suposat per a Altea i els seus centres educatius l’aportació de 1,95 milions d’euros que ha suposat els fons Edificant, la qual cosa ens ha permés actualitzar, remodelar i reformar el conjunt de les instal·lacions escolars”.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha agraït el compromís de l’Ajuntament a l’hora de posar en marxa les actuacions del pla Edificant: “Altea és tot un exemple de treball àgil, ja que ha conclòs quatre de les actuacions i té les altres quatre en marxa, així que als pròxims mesos la modernització de tots els centres educatius del municipi serà una realitat”.

El primer edil va estar acompanyat de l’edil d’Urbanisme, Jose Orozco i el Director Territorial, Pablo Soriano, els qui amb el representant de la Conselleria d’Educació van comprovar el resultat de l’actuació en el CEIP L’Olla, obres que van ser executades al juny passat amb un valor de 208.815,53 euros i que van permetre eliminar els mòduls prefabricats i reubicar l’aulari del centre. En aquest mateix col·legi, fora dels fons del Edificant però sufragats per la Conselleria, s’ha instal·lat un mòdul provisional per al menjador.

Al llarg de la jornada, la comitiva es va traslladar als CEIP Les Rotes i Blanquinal on es troben en plena actuació la reforma de tots dos centres, gràcies als diferents projectes d’execució. Sobre aquest tema, Orozco, ha apuntat que “el desenvolupament del Pla Edificant ha suposat un treball intens de coordinació de projectes, on els funcionaris públics han fet una gran labor. Sens dubte, l’aportació financera de la Conselleria permet a Altea gaudir de centres escolars adaptats a les necessitats del segle XXI”.

Per part seua, Pérez ha destacat que l’execució del Pla Edificant a Altea demostra “el compromís de l’equip de Govern amb l’educació i a oferir a la ciutadania les millors instal·lacions per als xiquets i xiquetes d’Altea. Portem des de la legislatura passada treballant en el programa Edificant i en aquests anys anem veient el gran resultat que estem obtenint en els nostres centres escolars”.

Actuacions en marxa

El CEIP Les Rotes ha rebut una inversió de 814.251,96 euros per a la construcció d’un nou menjador, les obres del qual van començar el juny passat. En aquests mesos s’ha procedit a la demolició de l’antiga instal·lació per a elevar una nova que s’ajuste a les normes d’accessibilitat, un nou edifici de dues altures que per les característiques del centre i el seu desnivell es pot accedir a les seues dues plantes sense necessitat d’ascensor.

En el CEIP El Blanquinal les obres van començar l’agost passat, després de la seua adjudicació per valor de 287.775,15 euros. Aquesta aportació permetrà aconseguir l’accessibilitat plena en el conjunt del centre i l’adaptació de l’aula d’infantil. La culminació d’aquestes obres suposarà l’eliminació dels problemes d’humitat que venia patint el centre i la construcció d’un ascensor en l’edifici principal.

El Pla Edificant també ha permés actuar en l’IES Bellaguarda, les obres del qual es van acabar el mes de setembre passat. En aquest Institut es va haver de millorar zones comunes afectades per humitats, s’ha solucionat les goteres que generava el deficient estat de la coberta i van millorar les instal·lacions del gimnàs. Tot això amb una inversió de 112.504,89 euros.