L’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria d’Infraestructures, ha renovat el sistema de climatització de Palau Altea que es trobava obsolet i generava diferents problemes. A més, esta inversió permet un important estalvi energètic; així ho ha donat a conèixer l’edil d’àrea, Diego Zaragozí.

Com ha explicat l’edil responsable d’Infraestructures, “el sistema de climatització de Palau Altea portava inconvenients a l’hora de refrigerar o escalfar l’edifici, per això després d’un estudi integral de la seua climatització es va considerar la necessitat de renovar-lo”.

“Entre els inconvenients que patia el sistema hi havia el que les màquines s’havien de posar en marxa amb dies d’antelació a la data en què es volia fer ús de la instal·lació perquè el Palau estigués en condicions, per això la despesa d’energia era molt elevada; a més que hi havia zones de Palau Altea, com ara l’escenari que absorbia tota la calor o el fred una vegada que s’obria el teló”, ha detallat l’edil, que també ha apel·lat a l’antiguitat del sistema com un dels detonants que han obligat a afanyar este canvi de sistema.

Pel que fa als avantatges de la nova climatització, Zaragozí ha ressaltat “la instal·lació de màquines més eficients, que consumeixen molta menys energia i no cal encendre-les amb dies d‟antelació, a més que s‟ha inclòs un nou aparell que dóna servei al‟escenari i això fa que no hi haja canvis bruscos de temperatura quan s’obri el teló i s’eviten els corrents d’aire que es produïen amb la barreja de temperatures”.

Pel que fa al cost de la inversió, el total del projecte és de 343.000€, dels quals l’Ajuntament ha hagut d’assumir 86.000€, ja que els 257.000€ restants els ha aportat la Diputació Provincial d’Alacant via subvenció.