En el matí d’ahir dijous, l’edil de Turisme, Xelo González, acompanyada per la tècnica d’àrea, Ana Pérez Alós, assistien a la presentació del Manual d’Objectius de Desenvolupament Sostenible, en què Turisme Comunitat Valenciana recull 100 recomanacions per a l’aplicació dels ODS en les destinacions turístiques de la CV.

Aquesta presentació tenia lloc al Parador de Turisme de Xàbia i era presidit pel president de la Generalitat Ximo Puig, qui advocava per “un desenvolupament, progrés i creixement sostenible, vinculat al respecte al nostre planeta, que hem de deixar millor per a noves generacions” . Puig també vinculava “el futur de l’agricultura a la innovació i el progrés mediambiental”.

En el transcurs de l’acte intervenia també el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui apel·lava “al deure moral de reubicar l’economia i el turisme a la sostenibilitat i durabilitat”.

En aquest sentit, l’edil alteana de Turisme assenyalava “la importància de la implicació de totes les destinacions turístiques en l’aplicació de mesures que deriven en un model sostenible de turisme”.

Xelo González apuntava que, “el Turisme Sostenible és una de les línies de treball seguides per aquesta regidoria que pretenem tinga continuïtat”. Així li ho transmetia tant a Francesc Colomer com al director general de Turisme, Pepe Gisbert, amb qui compartia jornada. A més, González ressaltava l’oportunitat que li havia brindat aquest acte de poder conversar amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El manual de les 100 recomanacions, editat per Turisme Comunitat Valenciana, per a la consecució dels ODS en les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana és fruit de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible; el Pla de l’ONU que té per objecte vetllar per la protecció de les persones, el planeta i la prosperitat.