Esta era una de les prioritats de Compromís pel que fa a noves tecnologies

Des de la Regidoria de Noves Tecnologies, encapçalada per Pere Barber i l’Oficina de Projectes Europeus, a càrrec de Pere Lloret, s’ha donat a conèixer la concessió d’una subvenció de 15.000 euros per part de la Unió Europea, per a dotar a les zones públiques d’Altea de wifi gratuït.

Aquesta subvenció s’emmarca dins del programa “Wifi4EU”, amb el qual la Unió Europea vol donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat. De les 510 localitats d’Espanya que es beneficiaran de l’ajuda, Altea comptarà amb wifi totalment gratuït en espais públics com a places, parcs, museus, biblioteques i centres de salut. L’única condició és que la connexió oferida siga d’almenys 30 Mbps.

Pere Barber es mostrava satisfet per la notícia i assegurava que “els tècnics s’han posat en marxa només conèixer la notícia per començar a veure les condicions que ens demanen a l’hora de començar a treballar en el projecte. A més, el regidor de Noves Tecnologies assegurava que “este projecte de wifi públic i gratuït era una de les nostres prioritats i hem estat treballant amb diferents opcions per portar-ho a terme des de principi de legislatura i ara, gràcies a que ens vam presentar a esta subvenció, tenim una gran oportunitat de fer-ho possible”.

L’Ajuntament serà l’encarregat de triar les zones en les quals s’instal·laran els punts d’accés, que hauran de ser com a mínim de 10 punts exteriors o 15 interiors. A més de garantir que la connexió wifi estiga disponible en un termini de 18 mesos després de la signatura del conveni de subvenció. Durant aquest temps, l’Ajuntament haurà de definir el seu projecte i seleccionar la companyia que s’encarregarà de la instal·lació. El contracte de connexió haurà d’estendre’s fins almenys tres anys.

Per acabar, Barber a volgut “agrair tant al tècnic de Noves Tecnologies com a la tècnica de projectes europeus tota la feina feta fins ara, que és la que ha fet possible que obtinguem esta subvenció”.