• L’Ajuntament d’Altea demanarà al govern central el rescat de l’alliberament parcial del tram de l’AP-7 al seu pas per Altea.
  • El plenari dona suport a la moció de la regidoria d’Igualtat amb motiu del Dia Internacional de la Dona.
  • Bea Nomdedeu serà la representant d’Altea a la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada.

La corporació municipal ha celebrat este matí sessió plenària ordinària, en la qual s’han tractat diverses qüestions d’interès per a la localitat d’Altea, com ara l’aprovació del projecte d’una ordenança municipal reguladora de mesures excepcionals aplicables a l’abastiment d’aigua en cas de sequera, que l’equip de govern ha presentat per urgència. La moció ha estat presentada pel regidor de cicle Hídric, Roque Ferrer, que l’ha qualificada com ‘’una mesura necessària i de prevenció per evitar situacions de sequera com la patida a 2014’’. La iniciativa està motivada degut l’absència de precipitacions en els últims anys, i preveient la possibilitat d’una forta sequera aquest proper estiu 2016, amb les consegüents restriccions d’aigua potable. Per tant, el que pretén l’ordenança és regular el mal ús de l’aigua i racionalitzar-lo, per tal de garantir l’abastiment a tota la ciutadania en moments de restriccions o excepcionals. Des de l’equip de govern han insistit en que esta no és una ordenança recaptatòria, sinó exemplaritzant.

Per altra banda, el plenari també ha tractat sobre el rescat de la concessió de l’AP7, concretament sobre l’alliberament de forma parcial del peatge de l’autopista al seu pas per Altea. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Altea demanarà rescatar el tram de l’AP-7 d’Altea, la liberalització dels qual és una necessitat immediata donada l’elevada intensitat de trànsit i l’alta sinistralitat de les carreteres nacionals que discorren paral·leles a aquesta autopista, de manera que es puguen reduir les xifres de sinistralitat i alarmant mortalitat d’aquestes vies. Aquest punt del plenari ha comptat amb el suport unànime de tota la corporació, que es suma així a la reivindicació de les federacions i associacions que formen la Confederació d’Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA). Així mateix, també es demanarà al Govern de l’Estat Espanyol que garantisca el rescat general de la concessió de l’AP-7 en la data prevista per a la seua extinció (2019), sense pròrroga possible, de manera que es corregisca la discriminació negativa, que pateixen les comunicacions en el nostre territori.

 

Un altre dels punts tractats i que també ha comptat amb votació unànime per tota la corporació ha estat la moció del Dia Internacional de la Dona, que ha presentat la regidora d’Igualtat, Verónica López. La regidora ha insistit en la necessitat de l’eliminació de la violència de gènere i ha posat accent en la importància de l’educació des de la infantesa per educar a les xiquetes i als xiquets en la igualtat. En aquest sentit, des de l’equip de govern s’ha subratllat el compromís en la creació del Consell de la Dona, així com la recuperació del Pla d’Igualtat aprovat en la legislatura 2007-2011 i abandonat pel PP, posteriorment.

 

Finalment, el plenari ha aprovat amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern, Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat; i Cipal, i l’abstenció del PP, el nomenament de Bea Nomdedeu, regidora de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, com a representant d’Altea a la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada. ‘A partir de hui, assenyalava Nomdedeu, formaré part de la junta rectora com a representant de l’Ajuntament d’Altea i vull aprofitar el moment per felicitar a Joan Piera, incansable filàntrop defensor del medi ambient, que en lúltim plenari del Consell ha segut nomenat President de la Junta rectora del parc natural de Serra Gelada’’.

 

‘’Per tant, estic doblement satisfeta de formar part d’aquesta junta rectora, i espere que, tal i com ha dit la consellera d’agricultura, . Per acabar espere i desitge que Altea incorpore més zones al parc natural de serra gelada, tenim uns espais naturals magnífics, mereixedors d’esta protecció’’, finalitzava la regidora.