La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha lamentat que “l’anterior equip de govern municipal anunciara a so de bombo i platerets el projecte de remodelació de la Plaça dels Esports, quan sabien des del primer moment que la Generalitat Valenciana no havia previst la dotació econòmica necessària per a dur-ho a terme”. 

Imma Orozco s’ha pronunciat d’aquesta manera, després de la reunió que va mantenir dimecres passat a València amb el director general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Alberto Sanchis, i que el seu objectiu inicial era abordar possibles modificacions sobre el projecte de la Plaça dels Esports per a millorar-ho. 

No obstant açò, tal com ha explicat la regidora de Compromís “la sorpresa va ser que aquest projecte, que l’anterior equip de govern va presentar com un fet, ni tan sols tenia dotació pressupostària, per part dels anteriors responsables del Partit Popular en la Generalitat”. “Ni la tenia, ni hi havia intenció que la tinguera, perquè no es va realitzar cap modificació pressupostària. Encara que, des de l’anterior equip de govern alteà es parla de el ‘compromís’ de Conselleria per a realitzar aqueixa obra, la realitat és que no hi havia diners per al projecte de la Plaça dels Esports”, ha asseverat l’edil.

En aquest sentit, Orozco ha recordat que “durant mesos, l’anterior equip de govern va estar reunint-se amb els veïns de la zona, anunciant i publicitant aquest projecte de remodelació i, l’única cosa certa, és que es va quedar en un dibuix que no tenia viabilitat econòmica en absolut”.

Malgrat tot, la regidora d’Urbanisme ha volgut aclarir que “el compromís de l’actual govern de la Generalitat Valenciana és intentar tornar a engegar aquest tipus de projectes de regeneració urbana, que tanta falta ens fan als municipis, de cara als Pressupostos de 2017 perquè la realitat econòmica que els actuals responsables de les Conselleries s’han trobat és bastant penosa”.

Finalment, Orozco ha destacat que Sanchis li va avançar que l’any que ve (2016) es destinarà pràcticament la totalitat del pressupost d’aqueixa Conselleria a pagar els deutes contrets pel PP durant la passada legislatura i a intentar engegar el Pla d’Habitatge Públic anunciat per la Consellera a l’inici de la legislatura.