Amb motiu de la celebració del 4t centenari del naixement de la Vila Nova d’Altea durant l’any 2017, la regidoria de Cultura va convocar ahir, dimecres, dia 18 de novembre, a les 19:30 hores, en la Casa de Cultura d’Altea a totes les persones i col·lectius interessats en aportar idees que ajuden a desenvolupar esta celebració tan emblemàtica. Una reunió que va comptar amb la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i del regidor de Cultura, Diego Zaragozí.

Diego Zaragozí, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Altea, va donar a conèixer alguna de les propostes que, a través de reunions amb diferents persones, i també pel treball del personal del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, s’han anat arreplegant i que seran la base a partir de la qual es donarà forma a esta celebració, que s’iniciarà formalment el dia 11 de gener del 2017.

El regidor de Cultura es mostrava molt satisfet per la bona acollida que va tindre este primer encontre de treball que convocava la Regidoria de Cultura. A l’acte van assistir més de seixanta persones pertanyents a col·lectius culturals i persones interessades provinents de diferents àmbits, jurídic, històric i educatiu, entre d’altres. També es van arreplegar les aportacions de persones que, encara que no hi van poder assistir, van voler participar.

Entre les propostes que es van tractar a la reunió estan declarar dia festiu l’11 de gener, organitzar cicles de conferències sobre història o agricultura, la inquietud per la creació d’espais vinculats a les noves tecnologies: web, xarxes socials, etc… són només algunes de les propostes que van eixir a la llum.

Per a donar una major participació i facilitar que arriben al Departament de Cultura tots els suggeriments possibles, Diego Zaragozí va informar del correu electrònic que s’ha creat per a esta ocasió: 400@altea.es

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va donar per finalitzada la reunió agraint la participació de tots els assistents i assenyalant que l’Ajuntament d’Altea farà tot el que es puga per a dotar dels màxims recursos humans, materials i econòmics a este esdeveniment  per la importància que es mereix.

La propera reunió serà l’11 de gener del 2016 en la que es posaran de manifest les propostes bàsiques sobre les quals girarà el 4t centenari de la Vila Nova d’Altea.