La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Altea ha informat d’un nou programa per fomentar l’accés dels més joves al mercat laboral. Pere Barber, el nostre regidor de l’àrea de Joventut ha explicat que el programa, anomenat Garantia Juvenil, ‘’es una iniciativa europea en la que participa la Comunitat Valenciana i que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat laboral’’. ‘’Per accedir a aquest programa, assenyalava el regidor, s’han de complir uns requisits, i en pocs mesos els usuaris podran rebre ofertes d’ocupació i formació, així com períodes de practiques remunerades en una empresa’’.

Així mateix el regidor oferia més detalls d’aquesta iniciativa destinada a joves entre 16 i 29 anys, que estiguen buscant feina i no estiguen estudiant. ‘’La resta de requisits necessaris,indicava el regidor, són no haver treballat en els últims 30 dies, no haver rebut accions educatives en els últims 90 dies, no haver rebut accions formatives en els últims 30 dies i mantindre un compromís de participació activa en el sistema’’.

La web que s’ha posat en marxa a l’efecte éswww.garantiajuvenil.gva.es i facilitarà als usuaris una bústia personal en la que rebran notificacions i informació personalitzada i accediran a un portal d’ocupació per a consultar ofertes especifiques a les demandes i qualificacions dels usuaris. A més a més, els usuaris es beneficiaran de les diferents píndoles informatives totalment gratuïtes.

Els joves interessats en aquesta iniciativa han d’accedir a través de garantiajuvenil.gva.es o apuntar-se en els centres de la Red SIJ + Garantia Juvenil de la Comunitat Valenciana.