Ahir va tindre lloc al Centre Social d’Altea la Vella l’última de les sessions de participació del Pla General, a la que van assistir més de 150 veïns i veïnes. Imma Orozco, regidora d’Urbanisme, va ser l’encarregada d’obrir la reunió, a la que també va assistir l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, així com altres membres de la corporació municipal.

Imma Orozco, recordava que ‘’va ser precisament en Altea la Vella on es van començar aquestes reunions participatives, el passat mes d’agost, amb un taller de treball, i tanquem també ací el cicle de les tretze reunions que hem anat mantenint amb els ciutadans per tal de conèixer les seues propostes i inquietuds respecte del pgou’’.

La regidora valorava aquestos encontres com ‘’un treball tremendament positiu’’. En aquest sentit explicava que ‘’a pesar que hi ha moltes sensibilitats diferents i, de vegades, és difícil que tothom estiga content sempre, sí que intuïm que hem arreplegat molts dels suggeriments que ens han fet arribar els veïns’’. Al respecte, Imma Orozco, subratllava que ‘’estos tallers han servit per demostrar que podem arribar a fer propostes de consens, i un clar exemple és el treball d’anit a Altea la Vella, on vam dibuixar sobre una imatge aèria d’Altea la Vella amb les possibles solucions a les que; des de la regidoria d’Urbanisme, juntament amb la resta de l’equip de govern; havíem arribat després d’escoltar les propostes i idees de la gent d’Altea la Vella, per tal d’intentar donar una solució als problemes que ens havia traslladat, com el de la mobilitat entre Altea y Altea la Vella o la mobilitat interior del poble’’.

‘’Després d’estes reunions, afegia Orozco, esperem que la gent accepte les propostes que els hem fet, i que el procés d’al·legacions que es tanca el dia 13 de novembre, servisca per acabar de tancar els detalls que puguen quedar pendents’’.

Així mateix Orozco convidava, de nou, a tots els veïns a seguir participant ‘’quan el document torne a exposició pública, en aquest cas el pla pormenoritzat, a través d’al·legacions si així ho consideren’’. ‘’En estos moments el que s’està tractant és un avanç perquè volíem treure a exposició pública un document el més consensuat possible’’.

Finalment Imma Orozco es mostrava molt satisfeta pel treball que s’ha està realitzant amb els ciutadans d’Altea a través d’estos encontres, que van començar el passat mes d’agost i s’han prolongat fins al mes de novembre; on s’han tractat totes les zones del terme municipal que estan afectades pel pgou. Segons Orozco, ‘’és un treball molt intens el que hem fet des de la regidoria d’Urbanisme per estudiar les propostes i arribar a consensos. Ha hagut un avanç evident respecte a la proposta que havia tancat, d’esquenes a la ciutadania, l’anterior equip de govern. Crec sincerament que la gent d’Altea la Vella es trobarà més còmoda amb la proposta de futur que estem perfilant junt als seus veïns i veïnes’’.