La regidoría d’Urbanisme convocava dimarts passat una nova reunió per  la revisió del PG, en aquesta ocasió per tractar la situació de tres zones de la part sud d’Altea, les  partides Carbonera, Els Arcs i Racons. Una jornada que va tenir una gran afluència de públic, sent una de les reunions més nombroses de les que s’han celebrat sobre el Plà de Participació Ciutadana, superant els 150 assistents.

Al respecte d’aquesta jornada Imma Orozco, la nostra regidora d’Urbanisme, assenyalava que ‘’la partida Els Arcs és una zona bastant sensible, en tant en quant, el Pla General que està en exposició pública incloïa una carretera com a enllaç entre l’autopista i la carretera general, que vorejava tot el barranc dels Arcs”. ‘’Aquesta proposta, explicava la regidora, va provocar una resposta per part dels veïns d’esta zona, i des de l’equip de govern ens vam comprometre a estudiar alternatives, perquè no era la solució que consideràvem més adequada per al poble d’Altea i, en especial, per a un lloc mediambientalment sensible, tenint en compte la seua possible inundabilitat, entre altres aspectes’’.

‘’Davant d’aquesta situació, anunciava Imma Orozco, considerem que cal obrir el ventall de possibilitats, a partir del moment que és responsabilitat nostra definir el Plà General,  per això hem encarregat un estudi de mobilitat de les zones més sensibles d’Altea, per  tindre una visió més global de les necessitats de les possibles solucions que podem donar en este pla’’.

A la reunió també es va parlar sobre la Carbonera que en el Pla General en exposició pública és una zona de futur desenvolupament, ‘’i van sorgir, per part dels assistents, algunes qüestions que no s’han acabat d’aclarir en el pla i que desperten també susceptibilitats entre els residents’’, assenyalava Orozco.

La nostra regidora d’Urbanisme  es mostrava molt satisfeta amb la celebració d’aquestes jornades de treball amb els veïns d’Altea, i destacava que “una volta més es demostra que estes jornades serveixen i molt, perquè estem informant als alteans i alteanes i, alhora, ens serveixen també perquè els ciutadans ens facen arribar el seu parer i la seua sensibilitat” 

‘’En el nostre esperit està escoltar i intentar recollir aquelles qüestions que considerem, juntament amb els tècnics, viables i que ajuden a millorar en un sentit global la qualitat de vida dels alteans i alteanes; eixe és l’esperit, eixe és el propòsit i crec que anem en el bon camí’’, afegía la regidora de Compromís Imma Orozco.

Finalment, també va  comentar que ‘’hem heretat un document que tenia moltes qüestions que no ens agradaven, i el que sí que estem és satisfets d’estar intentant canviar-lo amb l’ajuda de tots els alteans i alteanes que volen participar’’.