• En la trobada d’ahir es va analitzar el Front Litoral, la liberalització de l’AP-7 o l’alternativa a l’antic projecte de la Variant, entre uns altres


L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va mantenir ahir una reunió de treball a Alacant amb el Subdelegat del Govern en la província, Alberto Martínez, amb l’objectiu d’abordar l’estat en què es troben diferents projectes i obres en la nostra localitat que depenen del Govern central. En la trobada també van participar el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, i l’edil de Medi ambient, Bea Nomdedéu.

 

L’Alcalde ha posat l’accent que el Subdelegat del Govern és el representant del Govern central en la província,“la qual cosa suposa que és el nostre pont per a traslladar a Madrid les necessitats d’Altea”. Llinares ha destacat la “bona predisposció i recepció de les nostres inquietuds que va demostrar ahir Alberto Martínez, la qual cosa agraïm per endavant perquè tractem temes tan fonamentals com el Front Litoral, la liberalització de l’AP-7 o l’alternativa a l’antic projecte de la Variant d’Altea, entre uns altres”.

Quant al Front Litoral, Llinares ha destacat que Martínez “va entendre perfectament que les obres, tal com les està desenvolupant en aquests moments el Ministeri, només pot entendre’s com una primera fase del projecte, i s’ha oferit a traslladar aquesta necessitat al Govern perquè, en un futur, puguem concretar que el projecte definitiu arribe fins al Port”.

En aquest punt, l’Alcalde d’Altea ha recordat que “ja hem presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a aconseguir un projecte complet”.

Respecte a la liberalització de l’AP-7, Llinares ha insistit en el compromís adquirit pel Govern per a dur-ho a terme i s’ha referit a la necessitat de projectar una eixida sud a Altea, que connectaria amb la rotonda del Club de Tennis, “perquè creiem que és l’única alternativa viable a l’antic projecte de la Variant”.

Així mateix, en referència a aquesta rotonda, el Primer Edil ha remarcat que, amb el canvi de legislació, ja és possible realitzar rotondes completes, i no partides, en la N-332 (com és el cas de la nova rotonda d’accés a l’Alfàs del Pi, per la Nacional). “Per açò, li traslladem al Subdelegat la necessitat de realitzar dues rotondes completes: la que hem esmentat del Club de Tennis i una altra en la zona nord de Vila Gadea. Ho va comprendre i s’ha compromès a ajudar-nos”, ha assenyalat Llinares.

En aquest sentit, l’Alcalde també li va traslladar a Martínez que l’objectiu de l’actual equip de govern de“humanitzar” el trajecte de la N-332, des del pont del Riu Algar i fins a la zona de Vila Gadea, “per a aconseguir que aquest trajecte tinga una zona per als vianants de passeig”.

 

“En definitiva, la reunió va ser molt positiva i tant de bo que tots aquests projectes puguem desenvolupar-los durant la present legislatura”, ha conclòs Llinares.