•  

El nostre Alcalde de Compromís Jaume Llinares. ha comparegut en roda de premsa acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, i els regidors d’Infraestructures i Agricultura I ha anunciat que les obres del Front Litoral en la zona del “Xarco” finalitzaran el 30 de juny del pròxim any.

Segons ha explicat l’Alcalde, des de l’Ajuntament d’Altea es consideren aquestes obres com la primera fase del Front Litoral, ja que l’objectiu de l’equip de govern és que el projecte s’execute íntegrament, tal com estava previst inicialment, de manera que la regeneració de la façana marítima d’Altea comprenga el traçat des de la desembocadura del riu Algar fins al Port. De fet, Llinares ha posat l’accent que“actualment s’està negociant aquest punt amb la Direcció general de Costes del Ministeri de Medi ambient”.Cal recordar que les obres del Front Litoral es van paralitzar, arran de l’entrada en concurs de creditors de Cyes (empresa adjudicatària inicialment); i que, davant aquest fet, el Ministeri va adjudicar les obres a l’empresa pública Tracsa, que va reduir el projecte a la meitat, deixant solament la zona de el ‘Charco’.

Així mateix, l’Alcalde també ha avançat que, en les mateixes negociacions, també s’està abordant la reducció de la grandària del cant rodat, perquè no excedisca d’una mitjana de 60-50 mm). “En tot cas, s’està negociant amb l’empresa perquè les pedres de major grandària es col·loquen en el nivell més inferior, de manera que en la superfície queden els cants més xicotets”, ha afegit l’Alcalde. Llinares també ha assenyalat que la platja ha vist reduïda en l’actual projecte la seua amplitud, ja que passa dels 40 metres inicials, a 30 metres.

Per la seua banda, Imma Orozco ha donat a conèixer l’horari de les obres, que tindran lloc des de les 08:00h fins a les 19:00h. En aquest sentit, l’edil ha remarcat que “la previsió inicial de l’empresa era acabar els treballs a les 20:00h, però hem aconseguit que reduïsquen el seu horari fins a les set de la vesprada, per a intentar reduir les molèsties als veïns, ja que s’empraran vehicles pesats i poden resultar molests”. Les obres es duran a terme de dilluns a divendres en aquest horari i puntualment s’estendrà als dissabtes en un horari més reduït.

“Entenem les molèsties que els pot ocasionar als veïns de la zona, però tots som conscients que és un projecte que tots els alteans portem esperant molts anys i que va a millorar la nostra qualitat de vida”, ha destacat l’edil.

Finalment, Roque Ferrer ha avançat els passos que va a seguir l’obra a partir d’ara: l’empresa ha començat a tancar el dic aquesta setmana per a poder drenar el ‘Charco’; posteriorment es reforçarà la base del mur del Passeig i s’iniciarà el farciment de la platja i la construcció dels nous dics.