Seria capaç de mentir, tenint una sentència ferma que immediatament el deixarà en evidència?

Doncs la resposta es sí: el nostre alcalde es capaç d’això i més per tal d’aferrar-se a la cadira.

El que va passar en la presentació del Pla General en Altea la Vella va ser sorprenent. Com pot una persona que està al servei del poble manipular la informació i mentir intencionadament en públic? En qualsevol democràcia civilitzada, que un càrrec públic tracte d’enganyar la ciutadania deuria ser motiu suficient per a la seua fulminant dimissió. Malauradament, el PP està massa acostumat a fer de la mentida la seua arma electoral. Però la mentida, ja sabeu la dita popular, té les cames molt curtes…

El Sr. Ortiz va vindre a dir que el que va passar amb la desqualificació dels terrenys de la serra d’Altea va ser per culpa dels afectats que no li van fer cas, perquè ell havia donat com a solució la permuta dels mateixos metres en una altra zona urbanitzable. També va dir que estes persones no entenien bé la sentència i que la desqualificació de terrenys de la Serra estava desvinculada de la tramitació del Pla Parcial “Los Puentes del Algar”.

Tot just l’endemà treia a la llum una nota de premsa del 2007 que, segons ell,  ratificava tot el que havia dit i que els “palmeros” de torn van començar a difondre en les xarxes socials.

Algunes persones que van escoltar incrèduls la mentida de boca del nostre alcalde,   van dir que faltava a la veritat i el sr. Ortiz i la Sra. Punset hàbilment van anar desviant el tema i acabant la reunió «por respeto a los técnicos».

Li van respondre que no era cert que mai hagués oferit la possibilitat de permutar terrenys perquè, de ser així, molts d’ells ho haurien acceptat. És obvi que era mentida. No ho haguera pogut complir mai.

D’on podria traure els milers o milions de metres de la serra en sòl urbanitzable? Era impossible complir-ho, però a ell això li donava igual.

En segon lloc, i per fer-ho curt, si la desqualificació hagués estat desvinculada de l’aprovació del Pla Parcial “Los Puentes del Algar”, ara mateix el pla estaria executant-se. És gràcies a la batalla judicial dels propietaris de terrenys de la serra afectats –en legítima defensa dels seus interessos- i del BLOC –únic partit de tots els que hi ha que va lluitar per la legalitat i l’interés general dels alteans i alteanes- que este PAI està anul·lat definitivament per dues sentències.

I per rematar el despropòsit, en la nota de premsa del 2007 redifosa ara, el Sr.alcalde anuncia una sèrie d’actuacions i obres que ell anava a fer per a Altea la Vella, com la circumval·lació amb el vial del Mallol i el de la zona d’Anxovetes, la construcció de vivendes de VPO per a joves i un pàrquing soterrat amb una plaça al damunt.

Entenem que no va poder-ho fer del 2007 al 2011 perquè va governar el PSOE, però ara mateix porta governant 4 anys amb Carolina Punset i no sols no ha fet res del que va prometre, sinó que ha estat eliminat de la redacció del Pla General.

Podríem enumerar moltes barbaritats més que s’han dit en esta exposició pública de la revisió del PGOU amb les què no estem d’acord –i també d’altres que s’han omés com les raons per les quals el regidor d’urbanisme de l’època demanava als propietaris les escriptures. Però, per resumir, és evident que s’ha d’acabar amb este paternalisme dels vells polítics que es pensen que tenint el poder poden decidir pel poble i saber el que ens convé a tots. Traure a exposició pública la revisió del PGOU a dos mesos de les eleccions no respon a res més que a l’ànsia de protagonisme de dos polítics que ja no tenen res a dir en Altea. Ni tan sols tindran temps d’iniciar el procés de contestar al·legacions.  Per tant, temps hi haurà per presentar un Pla de Participació Ciutadana real i explicar i definir entre totes i tots el Pla que volem.

Altea no es mereix més mentides. Proposem una altra manera de fer les coses i ho portarem a la pràctica si ens ho permeteu.