L’últim plenari PP i Cipal van presentar el tancament de comptes de l’any 2013, anunciant un superàvit de més de 5 milions d’euros.

Eixa xifra, encara que coste d’entendre, es pot desmuntar fàcilment.

En primer lloc, i gràcies a un canvi normatiu, la liquidació de les transferències de l’Estat ja no computa com a deute, encara que ho siga a efectes pràctics. Amb això el govern guanya sobre el paper 2 milions d’euros que realment no són propietat de les arques municipals. Per tant, d’entrada ja no són 5 sinó 3 els milions de possible superàvit.

En segon lloc, si només s’ha fet front al 91,10% de les obligacions reconegudes, falta saber quants diners es necessiten per cobrir el 8,90% restant.

En tercer lloc, la inversió per habitant ha caigut fins als 35,83€. Per a Compromís, esta rebaixa no és coherent amb l’ augment del 38% en els ingressos, que no són mèrit de la gestió dels recursos públics, sinó conseqüència directa de les pujades sistemàtiques d’impostos que pateixen els alteans i alteanes.

A més, als 7 milions d’euros que ja s’havien reconegut com a deute amb Ballester, ara cal sumar-ne 4,5 milions més que no estan contemplats en el Pla d’Ajust i, per tant, no se sap com es podran tornar.

Per últim, Compromís considera molt greus les advertències de l’informe d’intervenció en relació a l’Empresa Pública que considera il·legals els increments de fins el 36% en alguns dels salaris i la falta d’objectivitat, de transparència i de control en la contractació.

Lamentablement, davant d’això, en lloc de donar explicacions, l’equip de govern PP-Cipal va optar per la demagògia, erigint-se en defensors dels treballadors i de les seues famílies quan, realment, el que estan fent és posar en risc eixos llocs de treball per no seguir les exigències legals que els marca la Intervenció Municipal.