El Porrat, que ha tingut lloc este darrer cap de setmana, pretén omplir el buit deixat per Firaltea –en constant declivi fins la seua desaparició- en l’impuls i revitalització del comerç alteà.
No obstant això, en Compromís considerem que la iniciativa, ja en el seu segon any, es queda coixa. Si bé és cert que manté viu l’ambient després de les festes també ho és que en absolut té l’efecte anunciat. De fet, molts comerços consideren que l’Ajuntament propicia la competència portant productes o activitats de fora que tenen ja un espai en el poble. A més, la sensació dels alteans i alteanes és que les paradetes –molt disseminades enguany- són les mateixes que pots trobar en qualsevol altra fira de la contornada. Poc d’impuls, per tant, i molt poca innovació.
L’aposta de Compromís és i ha sigut des del principi promoure un Porrat que traga el comerç alteà al carrer i que, una vegada aconseguit això, es complemente amb oferta externa. La iniciativa no és complicada. Ja existeixen experiències en pobles veïns que s’han consolidat i tenen un gran èxit.
Per això considerem que s’han de destinar els esforços i els recursos a oferir la infraestructura necessària perquè comerços de tot tipus (tendes de roba, sabates i complements, d’alimentació, de vehicles, antiquaris i restauradors, oficines de segurs, forns, bars i restaurants, etc.) ompliren els carrers del centre del poble amb la seua contrastada oferta de qualitat.
Caldria també que els participants s’implicaren a l’hora d’impartir tallers, fer demostracions (pastar pa, desfilades de moda, restaurar mobles, etc) i també impulsar una zona outlet, oferta molt en boga en estos últims anys
En definitiva, per a Compromís l’objectiu per a l’any 2015 ha de ser implicar el major nombre de persones possible en l’organització de la fira i treballar per aconseguir un impuls real del comerç alteà.