Compromís demana al govern local que done suport a iniciatives dirigides a assegurar l’alimentació correcta i diària dels menors.

La primera iniciativa, demana al Ministeri d’Hisenda que reconega l’exempció fiscal a efectes de l’IVA per als serveis d’atenció infantil en horari extraescolar, com per exemple els menjadors dels col·legis- que ara paguen entre el 10% i el 21% i està sent objecte d’una investigació per part de la Comissió Europea que considera este gravamen contrari a la normativa comunitària.

En segon lloc, proposen la modificació de les actuals beques de menjador escolar de forma que donen cobertura també durant els mesos de juny i setembre que ara no s’inclouen en les convocatòries anuals de la Conselleria.

Estes mesures haurien de completar l’Ordre 14/2014 de la Conselleria de Benestar Social, que permetrà subvencionar l’escola d’estiu a xiquets i xiquetes de famílies en risc d’exclusió, cosa que fins ara havia fet la Regidoria de Benestar Social.

Des de Compromís consideren que s’haurien de destinar els recursos que s’estalviaran si s’obtenen les ajudes a ampliar el nombre de beneficiaris ja que, inexplicablement, en l’Ordre de Conselleria no s’inclouen els de menors víctimes de violència de gènere, els que conviuen amb famílies educadores, o els que tenen necessitats especials.

Per a Compromís és urgent que s’aproven mesures com estes per fer front a les situacions de pobresa infantil que s’han incrementat de manera dramàtica també al nostre territori. És important que els ajuntaments, com a l’administració més pròxima que ha de donar resposta a les necessitats de la ciutadania, exigisca a les autoritats competents que les aplique. Per això, el grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Altea demanarà el suport de la resta de la corporació per elevar estes demandes als governs Central i de la Generalitat.