El compliment del RDL 20/2012 dictat pel govern central va provocar que els treballadors de l’Ajuntament d’Altea, com els de la resta de l’administració pública, no cobraren la nòmina extra de desembre de 2012.
Tant Compromís com els sindicats, ja va advertir de la il•legalitat que suposava que este Reial Decret s’aplicara amb caràcter retroactiu, ja que va entrar en vigor el 14 de juliol però amb efectes sobre la paga extra completa que comença a meritar-se l’1 de juny.
Davant d’esta situació -i la negativa taxativa de l’Ajuntament a trobar una eixida pactada que ja havien pres altres ajuntaments- la Confederació de CCOO del PV va interposar un conflicte col•lectiu contra l’Ajuntament d’Altea el Jutjat del Social Núm. 1 de Benidorm.
Finalment, este conflicte s’ha resolt amb un acte de conciliació on s’acorda el pagament de la part proporcional corresponent a eixe mes i mig anterior a l’entrada en vigor del RD al personal laboral. Això implica que, tard o d’hora, l’Ajuntament hauria de fer extensible este acord al personal funcionari perquè així ho farà la justícia tard o d’hora.
Cal recordar que, fa uns mesos, treballadores de l’EPDM ja havien aconseguit una victòria judicial en esta qüestió que obria la porta a que les posteriors resolucions anaren en eixe mateix sentit.
Des de Compromís critiquen que el govern PP-Cipal no haja atés en cap moment les demandes de negociació dels sindicats. Més enllà, des del Grup Municipal qüestionen que s’haja contractat personal extern per judicialitzar un acord al qual s’hauria pogut arribar dins de la Mesa de Negociació sense necessitat de fer cap despesa econòmica.

PUBLICAT A:

http://lexpressio.blogspot.com/2014/05/lajuntament-daltea-haura-de-pagar-part.html#more

La Vila y Altea también tendrán que pagar parte de la ‘extra’ de Navidad de 2012

http://blogs.laveupv.com/particiveu/blog/7130/lajuntament-daltea-haura-de-pagar-part-de-la-paga-extra-al-personal-laboral