Mentre tot el poble d’Altea està escandalitzat per la denúncia d’amenaces i coaccions per part de membres de l’equip de govern del PP-CIPAL, feta pública, recordem, per un conegut comerç alteà i no per Compromís, el Partit Popular es dedica a desqualificar a base de mentides la llavor de representació dels interessos dels ciutadans i ciutadanes que du a terme el grup municipal de Compromís.

En un comunicat sense precedents, signat pel secretari general i portaveu del grup municipal Popular d’Altea, Jesús Ballester, el PP arremet durament contra Compromís tatxant-nos de “barriobajescos” (entenem que voldrien dir “barriobajeros”), pel fet d’haver demanat responsabilitats i explicacions per unes greus acusacions que no poden quedar impunes políticament. El propi comunicat del PP reconeix que la regidora qüestionada va haver d’anar a demanar disculpes al comerç afectat. L’acceptació d’aquestes disculpes per part de la família coaccionada, sols demostra que el poble, la gent d’Altea està per damunt dels seus governants. Però aquestes disculpes no eliminen la responsabilitat política del qui ha fet un mal ús de la seva llavor de representació municipal. I tampoc eliminen l’obligació de Compromís (i de qualsevol altre grup polític que treballe pels alteans i alteanes) de demanar responsabilitats politiques per uns fets intolerables en un estat democràtic.

El comunicat del PP sols te dues interpretacions possibles: o està acusant al comerç que ha fet la denúncia d’haver mentit i inventar-se tot el que s’ha denunciat públicament o els que estan mentint i tractant d’enganyar al poble d’Altea són ells. En ambdós casos, és tracta d’una absoluta pèrdua de papers, al responsabilitzar a Compromís d’aquesta situació esperpèntica.

Abans d’emetre el nostre comunicat demanant explicacions i responsabilitats al govern de PP-CIPAL per tot l’ocorregut, Compromís no sols s’ha informat ben bé a partir de diverses fonts. A més a més, li vam donar l’oportunitat a la regidora qüestionada a que ens donara les explicacions que considerara necessàries, demanant la seva presència a les comissions informatives de divendres passat. Malauradament, la regidora no va acceptar la nostra sol·licitud a pesar de la rellevància de les acusacions i no vam tindre l’oportunitat d’escoltar la seua versió dels fets.

Davant aquesta passivitat de l’equip de govern, Compromís reitera la necessitat de donar explicacions públiques al poble d’Altea i de depurar responsabilitats polítiques. Per això, anunciem que no anem a entrar més en el ridícul joc dels comunicats creuats al que vol jugar el PP per a distreure l’atenció dels fets realment preocupants, i que on anem a lluitar pel interessos dels comerços i per una democràcia més neta és al plenari i als òrgans de govern.

No esperem cap disculpa per part del PP pel seu agressiu comunicat contra Compromís. Preferim que dediquen els seus esforços a treballar pel poble d’Altea, a solucionar els seus problemes interns per a que no es traslladen als ciutadans i ciutadanes i a evitar reaccions desmesurades que res aporten als alteans i alteanes.