Compromís llança una campanya per informar a la ciutadania del deute il•legítim de la Generalitat

 

Compromís ha començat hui una campanya informativa sobre el deute il·legítim de la Generalitat Valenciana. Des de la pàgina web www.auditoria.compromis.net, la coalició explica el concepte de deute il·legítim, que són tots els diners que la Generalitat Valenciana ha injectat per a finançar i/o equilibrar el dèficit (pèrdues) de la negligent gestió de les seues empreses públiques mitjançant ampliacions de capital (adquisició d’accions o participacions) i també els diners prestats a tercers sense que facen res perquè els retornen.

Segons les dades de Compromís, el deute il•legítim de la Generalitat ascendeix a 2.942 milions d’euros entre capital i interessos. En altres xifres, eixe deute genera diàriament 500.000 euros d’interessos, que són 20.000 euros cada hora.

En la nova web de Compromís, es pot consultar i descarregar un informe de 21 pàgines, elaborat pel grup d’experts que forma la sectorial d’Economia de Compromís i en eixe document, s’explica com s’ha arribat a la situació de catàstrofe econòmica de la Generalitat i les conseqüències que pot tindre per a l’administració valenciana i per a la societat en general.

A banda de la denúncia, la coalició també llança una proposta, fer una auditoria del deute públic perquè sols d’eixa manera, es podrà determinar quin és el deute il·legítim concret de la Generalitat i, una vegada identificat, caldrà trobar els instruments legislatius per impedir que es torne a generar més i recuperar tot els diners que es puga. Tota la informació és pública a les liquidacions del Compte General de la Generalitat Valenciana.