Compromís lamenta assabentar-se per la premsa del desbloqueig del PGOU.

 

Els regidors de Compromís han manifestat el seu malestar i sorpresa per haver-se assabentat per la premsa de la remissió per part de Conselleria del Document de referència necessari per a continuar la tramitació del PGOU, iniciada, recorden, en l’anterior legislatiura.

Des de Compromís expliquen que han preguntat en infinitat d’ocasions a la regidora d’Urbanisme sobre la situació d’este document però, lamentablement, Punset s’ha estimat més no informar a l’oposició per la via més lògica, democràtica i participativa.

De fet, no és d’estranyar, ja que la regidora té especial cura en què l’oposició no tinga cap informació abans de fer la seua pròpia campanya al carrer, oblidant que l’estatus dels regidors i regidores i el compromís amb la confidencialitat és el mateix per a tots els representants municipals, governen o no.

És el cas, per exemple, del Catàleg de Béns Protegits –que també forma part dels documents exigits per a la redacció del PGOU-, un document molt extens, que porta mesos a l’Ajuntament però del qual Punset no ha volgut facilitar còpia a l’oposició per si se li dóna difusió abans d’estar aprovat. Amb això, la regidora demostra –a banda d’una desconfiança infundada- una falta de respecte pel treball fiscalitzador de l’oposició i, en definitiva, per la democràcia, la transparència i la participació.

Per últim, Compromís lamenta que l’alcalde, Miguel Ortiz, anuncie en la notícia apareguda ahir en premsa un ambiciós pla de participació ciutadana -en referència al PGOU- i que, d’entrada, no aplique eixe criteri participatiu amb la resta de membres de la corporació. Per als regidors de Compromís, la recepció d’este document és suficient excusa per convocar una Junta de Portaveus.