El dia 21, Miguel Ortiz va convocar un plenari extraordinari per a donar a conéixer la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu Núm. 4 d’Alacant que declara nul·la la convocatòria de 21 places d’auxiliar administratiu aprovada en l’anterior legislatura.

La sentència que ara hem conegut diu que el govern socialista no hauria d’haver continuat endavant amb el procés perquè en el plenari de 27 de maig de 2010 una proposta de PP i Cipal –que va comptar amb l’abstenció del BLOC- els demanava que paralitzaren la convocatòria.

Recordem que el govern del PSOE va convocar eixes places a través de la Junta de Govern Local, decisió que sí que va ser avalada pel Secretari de l’Ajuntament amb un informe.

El BLOC-Compromís sempre ha mantingut que el fet que no s’haguera tret a concurs ni una sola plaça en 12 anys de govern dels populars ha suposat un greuge comparatiu per a tots els alteans i alteanes que no han tingut mai l’oportunitat d’exercir el seu dret a accedir a la funció pública perquè els llocs de treball s’havien ocupat per la via ràpida.

A més, també s’ha perjudicat greument les persones que havien estat realitzant eixe treball durant molts anys a les quals tampoc se’ls va permetre en cap moment consolidar-lo, permetent que la interinitat i la precarietat foren la manera de treballar d’este Ajuntament per pura conveniència política.

Davant d’això, els arguments de PP i Cipal per a no permetre a tots els alteans i alteanes accedir a la funció pública en igualtat de condicions – i és l’única cosa que vam sentir de la portaveu de Cipal en este plenari- són que que calia fer un estudi de les necessitats reals del personal.

És curiós que ara que governen -amb una sintonia cada volta més comprensible- hagen canviat les prioritats i ja no siga essencial realitzar eixe estudi de les necessitats de personal de l’Ajuntament. Ben al contrari, el govern bipartit ha tirat al carrer a 15 treballadors sense cap informe tècnic que ho justifique i, dos mesos després, han començat ja a contractar nou personal –incomplint el seu propi pla d’austeritat.

Des del BLOC-Compromís, com no podia ser d’altra manera, acatem la sentència però estem convençuts que el govern no vol recórrer-la perquè -a banda de quedar bé amb un sector de la seua gent- espera el recurs dels treballadors i treballadores que sí que van aprovar l’exàmen. Eixà serà l’única manera de no ser responsables de l’allau de peticions d’indemnitzacions que, en cas contrari, arribaran a l’Ajuntament.