El primer premi va recaure en Sebastián Ramírez i la millor imatge del ral·li va ser presa per Jaime Boronat

Aquest cap de setmana, Altea va acollir la cinquena edició del Ral·li Fotogràfic Vila d’Altea. Un esdeveniment dirigit als amants de la fotografia, organitzat per la Regidoria de Cultura, regida per Aurora Serrat, amb la col·laboració de Vicente Llorens “El Xicon”, encarregat de coordinar l’activitat.

Sebastián Ramírez va obtindre el primer premi de 400 euros per la seua col·lecció; el segon premi, de 200 euros, va anar per a Alborada Lázaro i Sonia Soler va ser obsequiada amb el tercer premi, consistent en 100 euros. La millor imatge del ral·li va ser presa per Jaime Boronat, amb un premi de 100 euros.

Esta cinquena edició del Ral·li Fotogràfic Vila d’Altea va comptar amb la participació de 36 fotògrafs/as (44 inscripcions) i cinc objectius a fotografiar en el terme municipal d’Altea. En aquest sentit, els objectius consistien en una foto minimalista; una imatge lliure en la qual es vera poble antic d’Altea; una fotografia urbana amb gent en moviment; una instantània de naturalesa en el terme municipal d’Altea; una fotografia de detall o de paisatge del “Pi del Senyoret”.

El jurat va estar compost per Diego Coello, Pepe Zarogozí, Jesús Carmona, Eric Lanneau i Ignasi Beltrán; fotògrafs locals i professionals de la matèria.

L’acte de lliurament de premis, celebrat el matí del diumenge a la Casa de Cultura, va comptar amb l’assistència d’Aurora Serrat, regidora de l’àrea, i el coordinador de l’activitat, Vicent Llorens “El Xicon”. Llorens va explicar la regla més important del ral·li: “el concurs es valoren les fotos originals de càmera sense cap mena de retoc fotogràfic”. El coordinador va matisar que les fotos havien de ser originals en jpg, sense cap mena de retoc ja que no s’admetien cap manipulació d’aquestes. Es podrien utilitzar tot tipus de filtres, objectius, però sempre abans de disparar. “El Xicon” va agrair la col·laboració a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea i es va mostrar satisfet amb el treball realitzat i amb la valoració dels jutges.

Prèviament al lliurament de premis es va sortejar material fotogràfic als participants de part dels patrocinadors (Kenko, Fotos Rodón, Diego Coello) i es van projectar les 180 fotografies del concurs

Aurora Serrat, regidora de Cultura, va felicitar els guanyadors i va mostrar la seua satisfacció per l’èxit de l’activitat i el bon acolliment per part de tots els participants. Així mateix, l’edil també va tindre paraules d’agraïment cap a Vicente Llorens, coordinador del ral·li i els membres del jurat, per la seua col·laboració i assessorament.

Vídeo de Premis i Top 10 del V Ral·li Fotogràfic Vila d’Altea 2022 es podrà visualitzar en el següent enllaç: https://www.alteacultural.com/ralli/