El proper 3 d’octubre donarà inici una nova edició del Festival de Música Antiga i Barroca que organitza l’Ajuntament d’Altea a través de la regidoria de Cultura i les actuacions tindran lloc al Mirador de Palau Altea els diumenges 3, 10 i 17 d’octubre.

Solnegre, València Baryton Project i Rafael Coloma -Barítono- i Florencio Sáez -piano- són les agrupacions que en la present edició delectaran el públic amb els seus diversos repertoris i instruments. Així ho ha anunciat l’edil d’àrea, Aurora Serrat.

“Hem volgut fer un cartell variat, però amb qualitat i agrupar les actuacions al Mirador de Palau Altea els diumenges al matí”. Ha explicat la responsable municipal de Cultura, que ha afegit, “pensem que estos  concerts són una bona oferta per al clima d’Altea a la tardor i el Mirador de Palau és un espai molt acollidor per a este format”.

Serrat ha ressaltat l’èxit del Festival en passades edicions tot i els canvis en horaris i espais i este any s’ha apostat per portar el festival al Mirador de Palau Altea.

L’entrada per assistir als concerts és gratuïta, prèvia reserva a www.alteacultural.com

Octubre 3

Solnegre, Cristina Altemir – viola d’arc i violí- i Ferran Pisano – viola de mà i tiorba- interpretaran “Fantasia” a les 12h.

Un concert en el que la primera part consisteix en composicions instrumentals espanyoles del segle XVI que s’inspiren en música vocal d’autors com L. Narváez, D. Ortiz i L. Milà. La segona part, més brillant i expressiva, mostra la culminació d’esta evolució amb peces italianes de D. Castello i G. B. Fontana, d’estil més teatral i virtuosístic.

Octubre 10

València Baryton Project, guiarà  una ruta a les 12h des de la Plaça de l’Església fins a Palau Altea, on a les 13h oferirà el seu concert “Es busca l’instrument perdut”.

València Baryton Project, es dedica a la interpretació de música per al exòtic instrument anomenat baryton. El baryton pertany a la família de la viola de gamba, però posseeix deu cordes a la part de darrere de l’instrument que han de ser tocades amb el polze esquerre de l’intèrpret. Per descobrir més sobre este i altres instruments  es proposa un passeig per Altea amb endevinalles i una missió interactiva per buscar els Instruments oblidats.

Octubre 17

Rafael Coloma -Barítono- i Florencio Sáez Piano –

Rafael Coloma és un cantant que ha desenvolupat sobre inquietuds professionals durant anys en diferents companyies líriques, portant a terme la seua tasca artística amb tot tipus de teatre musical i concerts.

Florencio Sáez ha treballat com a pianista acompanyant en més de cinc-cents concerts per tota la geografia nacional, França, Grècia i Noruega. És membre de la SGAE i forma part de la Societat Filharmònica Alteanense des de fa més de trenta anys. És professor numerari de Conservatori Professional de Música d’Alacant des de 1987.

Este Festival de Música Antiga i Barroca, organitzat per l’Ajuntament d’Altea, compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, la Conselleria de Cutura i la Diputació d’Alacant.