A fi d’elaborar el Pla d’Accessibilitat Turística d’Altea, l’empresa Ilunion, del Grup Social ONCE ha visitat en l’última setmana el municipi per a procedir posteriorment a la redacció de l’esmentat Pla. Així ho han donat a conèixer l’edil de Turisme, Xelo González i el regidor de Noves Tecnologies, Pere Barber.

Com ha recordat la regidora, “esta acció s’engloba dins del procés d’obtenció de la certificació UNE 178.501 en Sistema de Gestió de DTI, que atorgarà a Altea un punt diferenciador enfront de la resta de destinacions, convertint el municipi en una destinació accessible i garantint el desenvolupament turístic sostenible en la seua vessant econòmica, sociocultural i mediambiental”.

L’elaboració del Pla d’Accessibilitat compta amb el suport econòmic del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics de la Comunitat Valenciana, que concedia a l’Ajuntament d’Altea una subvenció de 65.029,00€, en el passat exercici pressupostari.

“Fa uns mesos vam arrancar amb els treballs del Pla d’Accessibilitat emmarcats en el Pla Director de la Destinació Turística Intel·ligent, considerem que és molt important perquè creiem que cal donar accessibilitat a tota classe de turistes i també a residents que tinguen algun tipus de dificultat per que puguen conèixer el municipi i gaudir de la seua àmplia oferta i és per això que hem confiat en l’empresa Ilunión, que forma part del grup ONCE, perquè considerem que fa una tasca social encomiable”. Ha apuntat la responsable municipal de Turisme, que ha declarat que “este és un pas més dels que hem de donar per aconseguir que Altea siga Destinació Turística Intel·ligent”.

En nom de Ilunion, Raúl Núñez, tècnic d’accessibilitat i consultor de Ilunión Tecnologia i Accessibilitat, ha explicat que, “hem estat durant una setmana fent una visita a tots els recursos turístics per a establir unes línies d’actuació pel que fa a l’accessibilitat del municipi i ens hem portat una sorpresa per haver-nos trobat amb una quantitat molt diversa de localitzacions, de persones i de llocs que el que han de fer és convertir-se en una oferta turística per a tots”.

“Això és el que ha de fer Ilunion, intentar destacar quines són les fortaleses i les debilitats dins de l’oferta turística per a les persones amb discapacitat, ja que el tema de l’accessibilitat universal és fonamental”; ha conclòs Núñez.