El termini de presentació d’originals finalitza el 31 de gener.

Tan sols dos setmanes després d’haver lliurat els guardons de la passada edició i presentat les obres guanyadores ja editades, perquè així ho ha marcat la situació sanitària que estem travessant, este matí, l’organització de Premis Altea ha donat a conèixer els detalls de la que serà la 5a edició d’estos premis de literatura i investigació.

Aurora Serrat, regidora de Cultura, José Miguel Cortés, president de la Fundació Caixaltea i Joan Borja, director de l’Càtedra Enric Valor i artífex de Premis Altea, han sigut els encarregats de presentar les bases d’una nova edició d’este concurs literari i de investigació que converteixen Altea per un dia, el de la Gala Premis Altea, en capital de les lletres valencianes.

“Fa dos setmanes posàvem fi a la 4a edició de Premis Altea amb el lliurament de premis i presentació dels originals. Una edició que ha tingut molta acceptació. Pensem que a causa dels canvis que es van fer, entre els quals hi havia la presentació de les obres en format digital, van ser 120 les obres que van participar “; ha comentat l’edil de Cultura.

En el transcurs de la seua intervenció, Aurora Serrat ha revelat que la novetat de la present edició és que la presentació de les obres serà a través d’un formulari digital que es troba a www.alteacultural.com/premisaltea . Pàgina en la qual es pot conèixer tot sobre Premis Altea ja que entre les seues seccions es troben les bases del concurs; la inscripció aeste; informació sobre passades edicions i notícies, entre d’altres.

Per la seua banda, el president de la Fundació Caixaltea, patrocinadora del Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel.la i Prosa Creativa, ha manifestat el suport que l’entitat que presideix seguirà prestant a estos premis, dels quals participa des de l’inici i ha destacat com meritòria la celebració d’una 5ª convocatòria. “Caixaltea va donar suport des d’un principi a estos premis i estem molt orgullosos d’ells. Crec que es tracta d’una de les competicions més importants de quantes se celebren al nostre poble “; ha declarat Cortés.

Finalment ha pres la paraula Joan Borja, que ha apuntat que “estos premis s’han convertit també en una plataforma en la qual els autors estan confiant per donar a conèixer i promocionar les seues obres”. Borja ha citat algunes de les obres guanyadores d’edicions passades que ja van per una segona edició, com “Tast de Salobre” o “l’Àmfora Fenícia”.

Joan Borja ha recordat que l’any passat es van incrementar les quanties dels premis, ascendint 1.000€ cada un d’ells i situant-se en 5.000, 4.000 i 3.000€ i ha afegit que en esta 5a edició dels premis seguiran sent els mateixos.

“La xifra rècord d’obres presentades per a l’edició de l’any 2020 evidencia que estos premis són un model de funcionament”; ha postil·lat l’impulsor dels mateixos, qui ha agraït a totes les institucions implicades la seua col·laboració: Direcció General de Política Lingüística i gestió de l’multilingüisme de la Generalitat Valenciana; la Diputació Provincial d’Alacant, a través del Institut Alacantí de la Cultura, Juan Gil-Albert; la Fundació Caixaltea; L’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i Aila Edicions.

I tots ells han coincidit a expressar un desig; la possibilitat de celebrar en la data prevista, el 27 de març, vespra del Diumenge de Rams, la tradicional Gala Premis Altea, en la qual Palau Altea es vesteix de festa per a albergar la vetllada, que amenitzada per l’Orquestra Blava, converteix per una nit a Altea en el centre de les lletres valencianes.