Les regidories de Medi Ambient i de Turisme, regides per Jose Orozco i Xelo González, respectivament, han posat en marxa un taller de camp per a la identificació i coneixement d’espècies exòtiques en l’entorn del riu Algar. L’activitat tindrà lloc el proper dissabte 20 de juny a les 19:00h.

El taller està limitat a una participació de 20 persones, de manera que cal inscriure’s per assistir a este en mediambient@altea.es El punt de trobada serà l’aparcament del mercat, al costat del riu Algar.

Segons explica el regidor de Medi Ambient, “un dels efectes adversos del canvi climàtic és que moltes espècies exòtiques s’estan instaurant en els nostres espais naturals, per la seua gran capacitat d’adaptació. Este fet provoca una competència ferotge cap a les espècies autòctones disminuint greument la seua població. D’altra banda, el desconeixement de la gent de les espècies exòtiques contribueix a la seua introducció ja que moltes es troben en vivers o en aquaris i per això és necessari la seua divulgació. ”

“Amb este taller el que pretenem és que la gent conega la flora i fauna del nostre entorn perquè contribuïsca al seu manteniment evitant la introducció voluntària d’espècies exòtiques, com poden ser les tortugues de Florida, el cranc blau o l’americà, l’acàcia, el ricí i diferents plantes ornamentals”; ha afegit el responsable municipal de Medi Ambient.

El taller, que serà impartit per l’ambientòleg Carlos Úbeda, ha de complir amb les mesures de seguretat recomanades, com són l’ús obligatori de la mascareta i el distanciament entre participants.

Des de les regidories organitzadores, s’anima a la població a assistir a este interessant taller mediambiental que té per objecte millorar les accions de les persones en pro de l’hàbitat local. Es recomana cursar la inscripció el més aviat possible. Es tracta d’un taller gratuït finançat per l’Ajuntament d’Altea.