Jaume Llinares, alcalde d’Altea, ha anunciat la decisió de l’equip de govern de suspendre el pagament de taxes municipals i impostos en el transcurs de l’Estat d’Alarma, decretat pel Govern de la Nació a conseqüència del COVID-19.

L’alcalde ha apuntat que taxes com la d’ocupació de la via pública, de venda no sedentària, de recollida d’escombraries, de Conservatori, de les falques publicitàries a la ràdio municipal, de les escoles esportives, entre d’altres, es bonificaran en la seua totalitat mentre dure l’Estat d’Alarma. Així mateix, s’intentarà amb l’Impost d’Activitats Econòmiques d’empreses i autònoms i el de circulació de vehicles.

Jaume Llinares ha indicat que “l’aplicació d’aquestes mesures econòmiques suposarà un esforç pel consistori i per això anem a proposar la creació d’un Fons d’Emergència Municipal a través de modificacions de crèdit que haurem de fer obligatòriament per afrontar aquesta situació que ens generarà un desequilibri econòmic”. Esforç que l’alcalde afronta amb optimisme, ja que “creiem que tindrem suficient capacitat econòmica per a afrontar la situació”.

Per a Llinares seria bo que tots els ajuntaments estiguessen coordinats en el tema econòmic per evitar greuges comparatius entre els municipis, ja que el Reial Decret dicta les mateixes normes i obligacions que complir per a tothom.

El primer edil alteà ha destacat “la intenció de tots els ajuntaments d’ajudar a la ciutadania en aquests delicats moments i per això és important la coordinació entre les administracions locals, l’hospital comarcal i els diferents cossos de seguretat a través de permanents reunions”.

En el capítol d’ajudes, l’alcalde ha mostrat una especial preocupació pels més vulnerables “estem prenent mesures d’assistència, amb la coordinació de les regidories de Benestar Social i Sanitat, i d’Educació, per ajudar als nostres majors, les persones més necessitades i els menors, perquè a cap d’ells li falte l’alimentació que rebien abans en els menjadors escolars públics”. A més a més, “per ajudar les persones de risc i vulnerables comptem amb les xarxes de voluntariat, que en aquests dies s’estan intensificant, i a les que vull agrair la seua feina”; ha conclòs Jaume Llinares, alcalde d’Altea.