Compromís guanya les Eleccions Municipals a Altea i aconsegueix 8 regidors, dos més dels que tenia en la passada legislatura

Compormís va ser el gran guanyador de la jornada electoral, amb 2.789 vots, ha guanyat les eleccions per primera vegada en la seua història i a més a trencat l’hegemonia dels últims 28 anys on el PP es va emportar totes les victòries. Compromís ha passat de tenir 6 regidors a 8.

En segon lloc trobem al Partit Popular amb 2.656 vots. El PSOE es manté amb 4 regidors, tot i perdre al voltant de 300 vots, aconseguint 1.498 vots i Ciudadanos, amb 446 vots, que no tenia representació, ha obtingut un regidor; per la qual cosa entrarà a formar part de la corporació municipal.

El PP es queda amb 7 regidors, tot i que amb alguns vots més que el 2015, manté els resultats de les passades municipals. Pel que fa a Altea amb Trellat, que tenia dos regidores en aquesta legislatura, els resultats li atorguen un regidor, amb 439 vots, pel que resta un regidor. Els altres 3 partits que s’han presentat a les municipals CIPAL, Unides Podem-EU i UCIN, s’han quedat sense representació municipal per no haver obtingut aquest mínim del 5% dels vots exigit. En aquest cas el partit més perjudicat ha estat CIPAL que tenia dos regidors i ha perdut tots dos.

Una vegada coneguts els resultats, la seu de Compromís es va convertir en una festa per celebrar uns resultats mai abans obtinguts. Jaume Llinares ha manifestat moltíssima alegria per ser la primera vegada que Compromís ha guanyat les eleccions al municipi. “Estic satisfet perquè el poble ha reconegut la feina feta”, ha declarat Llinares.

“La il·lusió la teníem, la feina s’havia fet bé, però era dificilíssim el que hem aconseguit, tot i que confiàvem que la ciutadania valorara la bona feina feta. Era una il·lusió difícil d’imaginar. Els votants han detectat l’honestedat i manera de defensar els projectes, sempre pel bé comú. En quatre anys més podrem tirar endavant els projectes que teníem projectats”, ha afegit Jaume Llinares, cap de llista de Compromís i guanyador de les eleccions.

Jaume Llinares ha felicitat a la resta de candidats pels seus resultats i ha afegit, “entre PSOE i nosaltres ens dóna per formar govern. Però, òbviament, reconec la feina dels altres i parlarem amb tots. Però la suma ens dóna un govern tranquil i estable i crec que serà l’alternativa de govern”; ha conclòs Jaume Llinares.