L’edil de Turisme, Anna Alvado i el regidor de Cultura, Diego Zaragozí han presentat les diferents activitats que des de l’Ajuntament s’han programat per als dies de Setmana Santa a Altea. Una agenda turístic-cultural en què cobren un especial protagonisme les Rutes Guiades que permeten conèixer els detalls de diferents enclavaments del municipi i la Ruta de les Ermites, en què la música i l’arquitectura religiosa es fonen en un concert que es fa únic .

Arribada la Setmana Santa, Altea es converteix en lloc de recepció de milers de turistes que trien aquest bell municipi de la Marina Baixa per passar les seues vacances d’aquests dies. Un fet que no passa desapercebut per a les autoritats municipals, que aprofitant l’afluència de turisme donen a conèixer les bondats d’Altea a través de múltiples activitats d’oci de diferent índole. Activitats que en el dia d’ahir donaven a conèixer.

Com explicava l’edil de Turisme, Anna Alvado, “s’ha editat un fullet en el qual es recullen les propostes per aquests dies, entre les que es troben les visites guiades gratuïtes que es van a dur a terme per tot el municipi i com a novetat, aquest any hem afegit la de Cap Blanc i Els Arcs”. Alvado ha apuntat que “la ruta Coneix Altea que transcorre pel Casc Antic d’Altea i que és la més demandada, es durà a terme dos dies, el dimecres 28 a la tarda i el dijous 29 al matí. El dissabte 31 la visita serà a Altea la Vella, i el diumenge 1 transcorrerà pel Camí Reial, en l’Olla d’Altea “.

Anna Alvado ha recordat la presència de la Mostra d’Artesania a la Plaça de l’Església del 28 de març a l’1 d’abril de les 12 a les 22h. “Des de Turisme és una de les activitats que més donem suport perquè va en la línia de la imatge que volem d’Altea”.

L’edil de Turisme s’ha fet ressò de la representació de La Passió els dies 17 i 18 a Palau Altea. Una escenificació dels últims dies de Jesús a la Terra que podran escoltar en valencià el dissabte, a les 20:00h i en castellà el diumenge a les 18: 00h.

Per concloure, Anna Alvado ha recordat que l’Oficina de Turisme del Carrer Sant Pere romandrà oberta en horari habitual i a més s’obrirà un punt a la Plaça de l’Església durant els dies centrals de la festivitat.

Per la seua banda, l’edil de Cultura ha detallat una de les activitats que més acceptació té com és la “Ruta de les Ermites”, que com el seu propi nom indica és un recorregut per les diferents ermites del municipi, a la qual any rere any s’han anat sumant els temples parroquials, capelles i edificacions oratòries del municipi. Un recorregut en què no només el protagonista és l’espai físic, que també, sinó que en cada un dels llocs hi ha programat un concert. Cites amb la música que Diego Zaragozí ha precisat. “Com cada any la Ruta de les Ermites obri el calendari cultural de la Setmana Santa. Un projecte que porta molts anys i que s’ha consolidat. Aquest any tenim un nivell molt alt de qualitat dels concerts “. Ha assenyalat Zaragozí.

Inaugurarà l’edició el concert de l’Església Parroquial d’Altea la Vella, dijous 22 a les 19h, amb el grup de cambra, Fantasia de Cambra, format per joves del Conservatori d’Altea amb major nivell musical.

Divendres 23 la cita és a les 20:30h a la Capella de Vila Gadea amb el grup de metalls Altea Brass.

El 24 a les 12: 00h a l’Ermita de Santa Bàrbara el pianista Isvan Sleski, establert a la comarca i docent, serà el protagonista amb un concert de música romàntica.

El Diumenge de Rams, dia 25, a les 18: 00h a la Parròquia Mare de Déu del Consol, actuarà la Messoprano Lorena Valero, internacionalment coneguda, que acompanyada per un pianista oferirà un gran concert.

En l’Ermita de Sant Isidre el concert serà d’un Baríton i piano, Vicente Antequera, un de les veus més destacades de la zona interpretarà Winterreise de Schubert.

Dimarts 27, a les 19: 00h, la cita amb la música és en el Convent de l’Olla amb La Sinfomieta Altea, composta per alguns dels músics professionals més destacats del municipi.

Dimecres 28 a les 19: 00h a l’Ermita de Sant Roc, concert de música barroca amb instruments de l’època, amb la Galeria del Clarouscuro i el grup QUATOUR.

Dijous 29 a les 18: 00h a l’Ermita de Sant Antoni actuarà Musicaltea Brasss; el divendres 30 a l’Ermita es Sant Tomàs l’actuació serà de guitarra i percussió a les 12h i la cloenda de la Ruta de les Ermites 2018 serà a l’Ermita de Sant Lluís el dissabte 31 a les 12h amb un Quintet del Conservatori Superior de València .

El regidor de Compromís, Diego Zaragozí ha conclòs convidant a la gent a “passejar fins a les partides d’Altea i gaudir de la Ruta de les Ermites perquè és un dels esdeveniments culturals i socials més bonics que es realitza a Altea”; així com ha agraït a les diferents comissions de festes del municipi la seua implicació en la Ruta de les Ermites.