A partir del 18 de setembre, i fins al 6 d’octubre, la ciutadania podrà votar 3 de 9 projectes elegibles a través del portal www.alteaparticipa.es

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana, Bea González, i pel regidor d’Hisenda, Pere Lloret, han presentat els projecte de pressupostos participatius, per part de les distintes regidories municipals, mitjançant els quals la ciutadania decidirà a què es destinaran estos pressupostos. Este és un projecte pioner que es posa en marxa per primera vegada a l’Ajuntament d’Altea, ‘’i respon a un compromís electoral dels tres grups polítics que composem l’equip de govern’’, assenyalava l’alcalde.

Han estat presents també en esta presentació les portaveus de l’equip de govern, Imma Orozco (Compromís); Vicenta Pérez (PSPV-PSOE) i Beatriu Nomdedeu (Altea amb Trellat) i la presència d’altres regidors de l’equip de govern. Les tres portaveus han coindicit en ressaltar la importància d’esta iniciativa que dóna veu a la ciutadania que decidirà entre diversos projectes concrets per millorar Altea. I han destacat que este és un punt de partida per seguir ampliant la participació ciutadana de forma directa.

Com ha assenyalat l’alcalde, en esta iniciativa participen totes les regidories de l’Ajuntament d’Altea aportant les seues propostes que es podran votar per la ciutadania a partir del dilluns, 18 de setembre, fins al divendres, 6 d’octubre a les 14 hores. El projecte compta amb la coordinació de la regidoria de Participació Ciutadana, amb Bea González al capdavant, i Noves Tecnologies, encapçalada per Pere Barber i Hisenda, dirigida per Pere Lloret, que serà l’encarregat del control del gasto d’estos pressupostos.

En esta primera iniciativa, el projecte compta amb un pressupost de 100.000 euros, corresponents al 50% del Fons de Cooperació de la Generalitat Valenciana, és a dir, s’executaran projectes fins arribar a eixa quantia. Per al regidor d’Hisenda, ‘’esta és una primera experiència inicial, que anirem implementant cada any i adaptant amb les aportacions i suggeriments que la ciutadania ens faça arribar’’.

Format del projecte de pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Altea

Bea González ha detallat el format del projecte: ‘’a partir d’una proposta de nou projectes, basades en les necessitats que ens han traslladat els alteans i alteanes, la ciutadania podrà votar 3 d’elles a través del portal web de Participació Ciutadana: www.alteaparticipa.es al que es podrà accedir des de qualsevol dispositiu mòbil. A més, l’Ajuntament d’Altea posa a disposició de les persones que no tenen servei d’Internet d’una urna a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per poder votar.

Com ha indicat Bea González, ‘’al web es podrà trobar la descripció amb informació detallada de cadascuna de les propostes’’. Per poder votar caldrà complir dos requisits: estar donat d’alta al padrò municipal i tenir 16 anys complits a l’hora de votar.

Tant l’alcalde com els responsables municipals de Participació Ciutadana i Hisenda han animat a la participació de tots els alteans i alteanes, ‘’ja que tenim l’ocasió d’estendre la democràcia més enllà del que passa cada quatre anys quan anem a votar i per això cal aprofitar esta iniciativa que promou la participació dels veïns del nostre poble de forma directa’’.

Projectes elegibles

1. Canvi d’ubicació del parc per a gossos – pipican
2. Apertura d’un vial peatonal entre els carrers Filharmònica i Empedrat que servisca per facilitar la connexió dels vianants entre el centre i la primera línia i el nucli antic.
3. Dotar el jardí públic de Sant Pere amb un circuit d’aparells de gimnàstica a l’aire llibre per a la tercera edat.
4. Posada a punt de la Casa de l’Aigua per poder ser utilitzada en condicions.
5. Millora en l’accés al cementiri d’Altea la Vella.
6. Il•luminació del Corredor Verd.
7. Creació d’un parc infantil a la zona verda del carrer La Trompa.
8. Dotar de videovigilància els punts negres de recollida de residus.
9. Optimització i reordenació de la xarxa semafòrica del municipi.