L’Ajuntament d’Altea, a través de l’edil d’Hisenda i Projectes Europeus, Pere Lloret, presentava divendres passat, 28 de juliol, davant el nou director general de Finançament i Fons Europeus, Andreu Iranzo, la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI Altea 2023.

Com explicava el mateix regidor, ”aquesta trobada era molt important perquè és el nou director general i s’està començant a reunir amb ajuntaments de la Comunitat Valenciana i hem tingut la sort que Altea ha estat dels primers municipis en reunir-se amb el nou director”.

”Així mateix, afegia el nostre regidor de Compromís, hem presentat al nou director general l’estratègia DUSI i hem establert quin serà l’esquema del projecte, els problemes, els reptes del municipi, les actuacions i els resultats que es s’obteniran, també s’ha presentat l’Oficina de Projectes Europeus (OPE EuroAltea). Se li han traslladat tots els projectes europeus en què ja està participant l’Ajuntament d’Altea, tenint en compte que l’oficina és de recent creació, va iniciar la seva activitat el passat mes de febrer. Entre aquestos projectes destaquen: la participació de l’Ajuntament d’Altea en un projecte Intereg Med, el qual pretén crear una xarxa de la mar Mediterrània per al turisme costaner marítim sostenible, i la participació també en un projecte Intereg Europe, de gestió de l’aigua, i tota la comunicació a nivell de butlletins europeus, notícies i els projectes que s’estan preparant durant aquest estiu, com l’Erasmus Plus, el Servei de Voluntariat Europeu, i Europa amb els ciutadans, entre d’altres”.

Després de la trobada amb el director general, el regidor de Compromís es mostrava molt satisfet i destacava ”la impressió per part del director general i del seu equip ha estat molt positiva, amb una gran acollida i ànim per a l’Ajuntament d’Altea, i han plantejat que l’estratègia DUSI i OPE Altea són dos grans estratègies per al municipi i han animat a la seua posada en marxa i a la seua realització”.