• La visita es centra en la possibilitat que el Conservatori siga de gestió autonòmica

La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, ha visitat Altea on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares, i amb diversos regidors de l’equip de govern, com ara Vicenta Pérez, regidora d’Educació; Diego Zaragozí, regidor de Cultura; Imma Orozco, regidora d’Urbanisme; Pere Lloret, regidor d’Hisenda; Pere Barber, regidor de Joventut i NN.TT i Bea González, regidora de Participació Ciutadana. Entre els temes tractats destaquen la possibilitat que el Conservatori Professional de Música d’Altea siga de gestió autonòmica i la implantació de nous cicles formatius a l’IES Bellaguarda.

Sánchez ha cursat visita a les instal·lacions del conservatori, acompanyada per l’alcalde; els regidors de Cultura, Educació, Urbanisme i Hisenda i el director del centre, Juan Tomás Laviós. La directora general ha pogut conèixer de primera mà els dos edificis que conformen el centre educatiu, les obres de millora i adaptació dels edificis a les noves exigències, així com les possibilitats de creixement del conservatori.

La Conselleria d’Educació està elaborant actualment el mapa dels futurs conservatoris del País Valencià que puguen donar cobertura a la demanda existent. Segons l’alcalde de Compromís, ‘’el conservatori d’Altea compleix perfectament les característiques per a la seua gestió per part de Conselleria, i per això estem dedicant el nostre esforç en aconseguir que el centre passe a ser de gestió autonòmica’’. En aquest sentit, Jaume Llinares feia referència a la important tradició musical de la localitat que reforça la seua posició perquè el conservatori aconseguisca este objectiu i la seua situació geogràfica al centre de dos comarques, com un altre dels avantatges del conservatori nostre poble.

El regidor de Cultura Diego Zaragozí, feia referència als beneficis que suposaria la titularitat autonòmica, com ara una major estabilitat per al centre, les possibilitats de creixement del mateix s’ampliarien i els preus de les matrícules serien més econòmics. A més, també significaria un important estalvi econòmic per a les arques municipals que, actualment, destinen una part important del seu pressupost al Conservatori.

Jaume Llinares es mostrava molt satisfet per la visita de Sánchez, ‘’que va en línia del que proposem per al Conservatori Professional de Música, i el seu interès per les nostres instal·lacions suposa un avanç en este sentit, per tant seguirem treballant per aconseguir este objectiu’’.

Cicles Formatius

Altea comptarà amb un nou cicle de Formació Professional el pròxim curs


Un altre dels temes abordats en la reunió és la implantació d’un nou grau de Formació Professional a Altea per al curs 2017-2018. Com informava l’alcalde, ‘’des de l’Ajuntament d’Altea hem fet vàries propostes en la línia de poder integrar la formació professional en l’àmbit de treball i de demanda del nostre poble. És a dir: agroalimentació, informàtica, turisme, construcció, entre d’altres. Estem valorant sobre línies de formació diverses que podrien ser vàlides per a l’ensenyament professional a Altea’’.

Durant la reunió s’ha acordat definir el nou cicle formatiu perquè siga possible la seua implantació de cara al pròxim curs. Sobre este aspecte, Vicenta Pérez, regidora d’Educació ha assenyalat que ‘’durant estos mesos seguirem treballant perquè a l’hora de la pròxima matrícula ja estiga definit i planificat el nou cicle’’.

La intenció de l’Ajuntament és la de treballar en la línia de poder donar-li continuïtat i estabilitat als FP, que no es queden buits als cursos superiors i evitar així que acaben desapareixent.