• L’entrada serà gratuïta i es podrà realitzar un donatiu per a Integra Marina Baixa a l’entrada del concert

El pròxim 28 d’octubre, a les 19:30 hores, Palau Altea acollirà el concert que la Jove Orquestra de la UMH (JOUMH) oferirà amb motiu de l’obertura del curs universitari 2016-2017. El concert, que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Altea, serà benèfic a favor de l’Associació Integra Marina Baixa.

Han presentat esta iniciativa la regidora de Benestar Social, Igualtat i Sanitat, Verónica López; el regidor de Compromís, Diego Zaragozí, responsable de la regidoría de Cultura; la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández, Tatiana Sentamans i la presidenta d’Integra, Cristina Miranda.

La Vicerectora de Cultura i Extensió Universitària, ha explicat que l’entrada al concert serà lliure però es podrà realitzar un donatiu a l’entrada del mateix en el hall de Palau Altea a benefici d’Integra. La JOUMH està dirigida per Francisco Serra, membre de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx, i està formada per més de 50 joves músics que estan estudiant a la universitat i alguns encara a l’institut.

Sentamans ha detallat el programa del concert, que tindrà dos parts, una primera més clàssica amb la interpretació de l’obertura ‘’Coriolano’’ op. 62 de L.V. Beethoven i el Concert n.1 per a violí i orquestra en La menor de J.B. Accolay, amb un solo de violí. A la segona part serà el torn de la música de pel•lícula amb la interpretació de les fanfàrries de la 20th Century Fox, d’A. Newman; Els Venjadors d’A. Silvestri; Game of Thrones de R. Djawadi; The Ludlows ‘’Legend of the Fall’’ de J. Horner i The Lord of the Rings, de H. Shore, amb un solo de la soprà Nerea Samper. ‘’Més de 50 músics a l’escenari de Palau Altea i amb la interpretació del programa elegit ens oferiran un espectacle molt emocionant’’.

Sobre l’actuació de la JOUMH Diego Zaragozí assenyalava que ‘’és un concert que teníem moltes ganes que tinguera lloc a Altea, tant des de l’Ajuntament com des de la pròpia UMH, per poder gaudir d’una orquestra d’una excel•lent qualitat’’. El regidor ha agraït l’esforç de part del Vicerectorat de Cultura i la col•laboració d’Integra a l’hora d’organitzar este espectacle.

Verónica López destacava la vessant solidària de la iniciativa, ‘’els assistents a este concert podran fer la seua aportació a Integra, i per això voldria convidar a tota la ciutadania a compartir una vesprada de música i col•laborar amb esta associació, que realitza un treball fonamental de suport i assessorament als pares i mares de xiquets amb necessitats especials’’.

Finalment, Cristina Miranda, presidenta d’Integra, ha agraït el suport de l’Ajuntament d’Altea i la UMH per esta iniciativa solidària a benefici de xiquets amb necessitats especials i ha animat a tot el poble d’Altea i comarca a gaudir d’este espectacle. Així mateix també ha donat les gràcies pel suport que l’associació rep de la societat alteana, ‘’l’esperit solidari que hem trobat ací i en tota la comarca està fent-nos més forts’’.

Integra és una associació sense ànim de lucre de pares i mares de xiquets amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). La seua d’Integra està a Altea i el seu àmbit de treball és tota la Marina Baixa.