Un any més, l’Ajuntament d’Altea va realitzar la tradicional recepció que té amb els xiquets i xiquetes saharauís que durant aquestes setmanes gaudeixen d’Altea i la comarca de la Marina Baixa, sota el projecte Vacances en Pau. Per mediació de les associacions Juita i Luali, enguany han sigut 13 els xiquets que han sigut acollits per diferents famílies.

L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per gran part de la corporació municipal, va rebre als xiquets saharauís en el despatx d’alcaldia on van compartir experiències i van rebre alguns regals de la seua visita al consistori alteà. Segons Llinares, “és enriquidor compartir experiències tant amb els xiquets com amb les famílies acollidores. A més, és gratificant que la gent tinga aquesta predisposició a acollir xiquets durant aquests dos mesos d’estiu i que puguen conèixer la nostra cultura i el nostre país”, va destacar l’alcalde.

Per a Verónica López, Regidora de Benestar Social, la visita a l’Ajuntament d’Altea serveix per a compartir experiències i donar la benvinguda als xiquets saharauís i les seues famílies d’acolliment. Segons l’edil, “és d’agrair a les famílies que s’impliquen en aquest projecte cada any i m’agradaria convidar a les que encara no ho han pogut fer, al fet que puguen gaudir d’aquesta experiència l’any que ve”. Verónica López també va lloar l’esforç que fan les associacions locals en favor del poble saharauí, “tant Juita com Luali, realitzen una labor encomiable perquè aquest programa se seguisca desenvolupant cada estiu i des de l’ajuntament els anem a seguir recolzant”, va destacar la Regidora de Benestar Social.

Recordar que el consistori alteà finança part del viatge dels xiquets saharauís cada any, que durant les seues vacances amb les famílies d’acolliment s’integren en la nostra cultura i aprenen l’idioma, i eviten durant unes setmanes les altíssimes temperatures del Sahara que supera ara mateix els 50 graus de temperatura.