• Es celebra el Dia d’Europa amb un acte informatiu adreçat al col·lectiu d’estrangers sobre el funcionament de l’administració

La regidoria d’Estrangers, que encapçala Bea González de Compromís va celebrar dilluns passat, 9 de maig, el Dia d’Europa al Centre Cultural d’Altea la Vella amb l’acte informatiu, ”Viure a Altea com a ciutadà europeu”, dirigit a ciutadans estrangers i a tota persona interessada. L’acte, que es va celebrar en anglès, va comptar amb la presència de 25 assistents entre els quals estaven representades diverses nacionalitats com alemanys, anglesos, holandesos, suecs, noruecs i de Lichtenstein, entre d’altres.

Entre els temes tractats en l’acte informatiu es van abordar qüestions com la residència, el padró, llicències d’obra i herències. De part de l’Ajuntament va assistir la regidora de l’àrea d’Estrangers, Bea González i Vicente Ripoll, regidor de Seguretat Ciutadana, i l’advocat alteà, José María Borja, com a expert en els temes tractats.

Bea González es mostrava molt satisfeta per l’acollida de l’activitat pel col•lectiu de ciutadans estrangers, ”que ha estat un intent d’apropar l’administració als ciutadans europeus, i així ens ho han traslladat amb el seu agraïment a tots els assistents ”.

Després de l’acte es va oferir als assistents un vi d’honor ”on vam poder xerrar en una manera més distesa i contestar preguntes i qüestions concretes de cada assistent, en els temes que tenien dubtes”, com ha explicat l’edil.

El Dia d’Europa es celebra des de 1985 en commemoració de la Declaració Schuman, el títol amb què es coneix el discurs pronunciat pel ministre d’Afers Exteriors francès Robert Schuman el 9 de maig de 1950. A la declaració es proposa que una Europa unida pot contribuir a la pau mundial, a través de realitzacions concretes. La Comissió Europea reconeix aquesta declaració com el naixement de la Unió Europea (UE), en proposar que el carbó i l’acer d’Alemanya i França (i els altres països que s’adheriren) es sotmeteren a una Administració conjunta.