La Casa de Cultura d’Altea acollia passat dissabte, 30 d’abril, l’últim dels actes organitzats per commemorar el seu 30 aniversari. L’acalde d’Altea, Jaume Llinares va presidir l’acte, una conferencia a càrrec de Cristina Llorens, que va dissertar sobre la figura de son pare, Ramón Llorens, bibliotecari de la Casa, i que portava per títol, ‘’Ramón Llorens Barber, historiador alteano: recuperar el pasado para abrir puertas al futuro’’. La presentació de l’acte també va comptar amb la participació del nostre regidor de Cultura, Diego Zaragozí.

Més de 100 persones es van donar cita per celebrar el 30è aniversari de la Casa de Cultura, entre ells dos exalcaldes, Joan Baptista Borja i Andrés Ripoll així com exregidors de Cultura dels últims trenta anys com José Pérez Grau, Ximo Romà, Mª Pepa Rostoll i Miquel Zaragoza, i també el regidor que la va inaugurar, un 26 d’abril de 1986, Pedro Barber. Així mateix, també van assistir a l’acte membres del primer Consell de la Casa de Cultura i els regidors de l’actual equip de govern.

Cristina Llorens, en l’actualitat bibliotecària de l’Escola Europea d’Alacant, va fer un homenatge a la memòria de son pare, l’insigne historiador alteà i autor de nombrosos títols, Ramón Llorens.

Per la seua part, el nostre alcalde d’Altea va mostrar la seua satisfacció per la gran acollida que va tenir l’acte, amb una ampla representació de la societat alteana, i al que també van voler donar suport els familiars de Ramon Llorens. Llinares va destacar el merescut homenatge a la figura de l’intel·lectual alteà i va tenir paraules d’agraïment a Cristina Llorens, ‘’per tornar a la que va ser la seua casa per parlar-nos de son pare, Ramón Llorens, vinculat des de l’inici de la Casa de Cultura a la Biblioteca Municipal i impulsor, amb el seu treball, de la consolidació de la mateixa’’.

Així mateix, Jaume Llinares insistia en la necessitat de seguir apostant per la Casa de Cultura com una de les infraestructures locals més importants d’Altea, que s’ha convertit en un referent comarcal, amb més de cent exposicions realitzades, i és el lloc des d’on naix tota la programació cultural local. Jaume Llinares va incidir en la necessitat de recuperar les sales d’exposicions entre d’altres apostes de futur.

Finalment, el regidor de Compromís, Diego Zaragozí, va agrair la presència de tots els assistents a l’acte i va destacar la figura de Ramón Llorens, com l’erudit més important de la segona meitat del segle XX a Altea, que va ser bibliotecari municipal del que hui és l’edifici públic més visitat d’Altea. El regidor també va tenir paraules d’agraïment per al govern municipal impulsor de la compra de la coneguda com ‘’Casa Beneyto’’ als anys 80 i convertir-la en l’actual Casa de Cultura. Diego Zaragozí també va dedicar paraules d’agraïment a tots els treballadors de la Casa.

Va tancar l’acte un recital de música de cambra dels alumnes del Conservatori Professional de Música d’Altea.