El saló d’actes del Centre Social d’Altea ha acollit esta vesprada la celebració del plenari ordinari corresponent al mes de març. A més, el plenari compta des de hui amb un nou regidor del grup municipal CIPAL, Luis Eduardo Montes, que ha pres possessió en esta sessió plenària en substitució de Miguel Ángel Capilla.

Entre els punts més destacats del plenari s’ha aprovat una modificació pressupostària de 223.000 euros, destinada a dotar de crèdit a l’Empresa Pública de Desevolupament Municipal (EPDM), per tal de cobrir serveis per als que no existia consignació en el pressupost municipal vigent, i que no es poden demorar fins el pròxim exercici. Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb el suport dels grups de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat) i de CIPAL i l’abstenció del PP. Com ha explicat el regidor d’Hisenda, Pere Lloret, ‘’aquesta aprovació és el primer pas per a regulartizar una situació, que ens causava certa preocupació i havia de ser solucionada. Este és només el primer pas ja que després s’haurà de fer efectiva l’enomana del servei’’.

Imma Orozco, regidora responsable de l’EPDM, ha explicat que aquesta modificació ve a resoldre una situació d’alegalitat creada per l’anterior govern PP-Cipal, ja que van dotar l’EPDM d’un personal per donar uns serveis que en cap moment li havien sigut  encomanats formalment per l’Ajuntament. “El nostre compromís era el d’anar posant ordre en l’EPDM per fer-la viable i una de les qüestions més sagnants que calia abordar era esta situació absolutament irregular”, afirma Orozco. A més, ha assenyalat que la modificació no causarà cap perjudici a altres serveis municipals donat que s’ajusta al compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària, com així ho certifiquen els informes tècnics.

  • Altea s’incorpora a l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR)

 

El plenari també ha aprovat per unanimitat incorporar-se a l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR), una mesura que ha defès la regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, i que permetrà a Altea optar a projectes europeus i subvencions europees. Segons la regidora ‘’de la preocupació de l’Ajuntament d’Altea per la conservació i gestió sostenible dels seus recursos naturals renovables, i per la necessitat de participar en eixa gestió d’una forma proactiva que perseguisca l’augment de la qualitat dels nostres ecosistemes, hem proposat l’adhesió a l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR)’’. A més, AMUFOR ha sigut actor clau per a la constitució de la Xarxa Espanyola de Municipis Forestals (REMUFOR), i és l’encarregada de la seua coordinació i també forma part de FECOF (Federació Europea de Municipis Forestals), amb seu a Brussel•les i participa en diferents comissions de treball de la Unió Europea.

  • Donació de terrenys

 

Així mateix el plenari també ha donat compte de l’acceptació de la donació de cinc parcel•les, per part del matrimoni Caldwel, que es sumen al patrimoni municipal. Com ha explicat l’alcalde, Jaume Llinares, ”els propietaris dels terrenys, situats a la Urbanització Alhama-Springs, han volgut donar de forma altruista estes cinc parcel•les que es sumen al patrimoni municipal i, per tant, al patrimoni de tot el poble d’Altea. És un gest de generositat del matrimoni Caldwel a través del qual han volgut mostrar el seu agraïment pels anys viscuts a Altea. Tal com ens han expressat, ells consideren que, ara que tornen al seu país, els terrenys han de retornar als seus propietaris que són tots els alteans i alteanes i, per això,  tenen tot el nostre agraïment i reconeixement”.

Els propietaris dels terrenys han fet la donació amb la condició modal que siguen destinats a espais públics, jardins, zones verdes o recreatives i amb  la prohibició expressa de no edificar en ells ni transmetre’ls a persones físiques o jurídiques.

  • Rectificació de l’inventari

 

Finalment el plenari també ha aprovat per unanimitat el punt de l’ordre del dia sobre la rectificació de l’inventari municipal corresponent a l’any 2011. La regidora de Contractació i Patrimoni, Vicenta Pérez, ha explicat que l’equip de govern té com a objectiu trencar la inèrcia de l’anterior legislatura per posar-se al dia en esta qüestió, donat que cada any s’hauria d’aprovar el corresponent.