El nostre alcalde, Jaume Llinares i la regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, rebien passat divendres en dependències d’Alcaldia a Joan Piera, recentment nomenat president de la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada.

Tant el nostre alcalde de Compromís, com la regidora de Medi Ambient van transmetre, en representació de la Corporació de l’Ajuntament d’Altea, la seua felicitació a Joan Piera amb motiu d’aquest nomenament, per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Un nomenament que es suma a una llarga trajectòria professional que ha obtingut avalada per un innumerable relació de treballs dedicats a la investigació, la divulgació, la formació i la protecció medi ambiental del nostre entorn.

Jaume Llinares ha destacat que ‘’és un reconeixement que, des de l’Ajuntament, valorem de forma molt positiva perquè el considerem un excepcional protector del patrimoni natural d’Altea’’.

 Per la seua banda, Beatriu Nomdedeu, que també ha estat nomenada representant d’Altea a la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada, ha qualificat Piera com ‘’incansable filantrop i defensor del medi ambient’’. Nomdedeu ha assenyalat ‘’estic doblement satisfeta de formar part d’aquesta junta rectora. A més, espere i desitge que Altea incorpore més zones al Parc Natural de la Serra Gelada, tenim uns espais naturals magnífics i mereixedors d’esta protecció’’.

Joan Piera és catedràtic de Biologia i Geologia  en el IES Bellaguarda. Ha sigut professor associat en la Universitat d’Alacant. També es membre dels consells de Medi Ambient i Urbanisme d’Altea. Al llarg de la seua trajectòria professional ha impartit nombrosos cursos de botànica i didàctica per al professorat. És investigador botànic en general i especialista en orquídies silvestres, a més de divulgador científic, conferenciant, articulista i fotògraf de la natura.  Entre les seues  diverses publicacions destaca el llibre Las Orquídeas de la Provincia de Alicante.