L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, han visitat les obres de la façana litoral d’Altea, l’anomenat ‘’Projecte reformat de rehabilitació mediambiental de la façana costera del nucli urbà d’Altea’’, per a l’habilitació de la platja artificial que protegisca el nucli urbà en la zona coneguda com ‘’El Charco’’. A la visita també s’han sumat els regidors de l’equip de govern, així com la cap del Servei Provincial de Costes, Rosa de los Ríos, que ha estat la responsable d’explicar l’evolució de l’obra mitjançant un panell informatiu ubicat al passeig marítim d’Altea.

Tant l’alcalde com el delegat del govern s’han mostrat molt satisfets per l’evolució de l’obra, que va començar passat setembre, i que està prevista estiga finalitzada el proper mes de setembre.  En aquest sentit, Juan Carlos Moragues ha qualificat esta obra com ‘’la major infraestructura que està realitzant-se en estos moments a tota la Comunitat Valenciana’’, amb un pressupost de 4.664.474,94 euros

L’alcalde de Compromís ha destacat la importància que estes obres i inversions tenen per a Altea, ‘’que són bàsiques per al manteniment de la qualitat de les platges de la localitat, un espai del que gaudiran els alteans i tots els que ens visiten’’, i ha agraït l’esforç econòmic del Ministeri de Medi Ambient en esta actuació. Llinares ha aprofitat la presencia del delegat del govern, per demanar la finalització del projecte inicial de reforma i rehabilitació de la façana litoral d’Altea complet. ‘’Altea necessita recuperar la seua platja per potenciar l’entorn turístic de qualitat que volem que siga el nostre poble’’, indicava l’alcalde.

El projecte abasta tant actuacions marítimes per a la supressió del “Charco” com altres de caràcter terrestre que tenen per objecte la continuïtat de l’itinerari de vianants i l’accessibilitat. En el primer cas es construiran dos dics amb 54.068 TM d’escollera, es dragaran 60.000 m3 d’arenes i fangs i es crearà la nova platja amb l’abocament de 104.057 m3 de cant rodat. Per la seua banda, les actuacions terrestres contemplen la construcció de quatre accessos a la platja des del passeig marítim, la connexió del passeig marítim amb la desembocadura del riu Algar amb un nou passeig peatonal de 291 metres i el condicionament de la plaça a l’extrem sud-oest de ‘’El Charco’’ per a adaptar-la a la nova configuració de la platja.

Esta actuació donarà solució al problema mediambiental d’olors i mosquits que hi ha em esta zona. A més, el projecte té especialment en compte la regeneració mediambiental i, en aquest punt, han posat l’accent tant l’alcalde com el delegat del govern. Es farà un seguiment de la pradera de Posidònia Ocenànica així com un control de la terbolesa generada per les obres marítimes i també s’instal·laran pantalles anti terbolesa.