L’escàndol de corrupció en la construcció de centres educatius per part de l’empresa pública CIEGSA, creada per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de construir nous centres, o d’ampliar o adequar els existents, també ha esguitat a Altea amb la construcció del nou IES Bellaguarda.

En aquest sentit, Jaume Llinares, alcalde d’Altea, ha informat que ‘’les xifres del saqueig en l’Educació en Altea suposen quasi un milió d’euros en sobrecostos en la construcció de l’IES Bellaguarda, un cas absolutament vergonyós que demostra la nefasta gestió dels dines públics, així com la trama de corrupció que el Partit Popular va establir durant els anys que ha estat al capdavant de la Generalitat Valenciana’’.

L’import licitat per a la construcció d’este IES era de 6.300.499,47 euros i l’import adjudicat va ser de 7.389.322,23. El cost final de les obres va ser de 8.147.159,18 euros, el que va suposar un sobrecost de 757.836,93 euros o el, malauradament, famós 10% dels sobrecostos en el cas CIEGSA.

Jaume Llinares de Compromís, mostrava la seua preocupació pel fet que el nom d’Altea també estiga relacionat amb la corrupció, concretament amb esta trama corrupta que durant anys es va establir a la Generalitat Valenciana en la construcció d’escoles i que l’actual conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha tret a la llum i ha denunciat, a més de posar en marxa una auditoria per conèixer les dimensions de la mateixa durant els anys 2001 a 2014.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, recorda que ja en el seu dia quan varen finalitzar les obres, la llavors regidora d’Educació, Pepa Perles i l’alcalde Andrés Ripoll, van qualificar de “situació extranya” la relació entre CIEGSA i Conselleria donat que no s’entenia cóm, sense haver recepcionat l’obra, s’estàven fent classes. “Dol veure aquestos “peatges” que tots els valencians hem pagat durant tants d’anys i que tants serveis i millores ens han llevat; és una llàstima pensar quàntes coses podrien estar ara millor si els que presumptament han malversat els diners públics, hagueren pensat més en els ciutadans i no sols en el seu benefici”.