Un grup de 60 estudiants de 4t curs del Grau d’Arquitectura, concretament de l’assignatura Urbanisme 5, de la Universitat d’Alacant han visitat Altea per tal de conèixer de primera mà l’entramat urbà del nostre poble, que serà l’objecte del treball de fi de curs d’aquesta assignatura que coordina el professor associat Francisco Zaragoza que, a més, és arquitecte a l’Ajuntament d’Altea, amb la col•laboració del professor, Vicente Iborra.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per la nostra regidora de Compromís Imma Orozco, responsable  d’Urbanisme, han rebut als estudiants i els han guiat per la visita als indrets més característics de la localitat. La visita s’ha iniciat al poble antic, des d’on han baixat cap al carrer la Sèquia, on els alumnes han atés a les explicacions dels professors i dels membres de l’equip de govern, sobre les obres del TRAM que estan realitzant-se en estos moments i que configuraran una part important del treball. En aquest sentit, Jaume Llinares, ha incidit en el fet que ‘’els alumnes puguen aportar idees noves, fresques i no contaminades, pel fet que molts no coneixen Altea, sobre com facilitar un accés des del casc antic fins al passeig marítim, salvant el pas del tren’’.

Jaume Llinares ha valorat molt positivament ”l’aportació d’idees sobre la integració dels projectes urbans per comunicar la zona marítima amb la zona del poble antic que estos estudiants, que estan apunt d’acabar els seus estudis, ens poden aportar al projecte urbà d’Altea”. Així mateix, l’alcalde ha explicat, referint-se a la plaça del carrer Filharmònica, que ”esta zona no estava contemplada en l’acabament de les obres de la millora del TRAM, i gràcies a les negociacions que hem portat a terme, es protegirà i cobrirà el mur de la plaça del carrer Filharmònia amb un acabat de pedra i es superarà el nivell fins al carrer la Sèquia, fet que permetrà millores en el propi carrer”. ”És un espai degenerat durant molts anys i les aportacions del estudiants, de segur, aportaran solucions per convertir esta zona en un lloc que s’integre adequadament en l’urbanisme d’Altea”, apuntava l’alcalde.

Per la seua banda, Imma Orozco, regidora d’Urbanisme, es mostrava molt satisfeta per esta col•laboració amb la Universitat d’Alacant, que es cristalitzarà en un futur conveni, una col•laboració que la regidora ha definit com ”enriquidora, per donar solucions a este espai que està infrautilitzat, i que pot convertir-se en un lloc atractiu del nostre poble”. En aquest sentit, Orozco ha afegit ”els estudiants compten amb una visió de futur de l’arquitectura urbana impagable i estem ja ansiosos de veure totes les seues propostes i, com sempre, amb la col•laboració del poble anar dibuixant el futur d’Altea que, com hem comprovat, està molt arrelat al seu passat. Estem convençuts que sorgiran molt bones propostes que, des de l’Ajuntament, podrem assumir com a propostes de futur”.

Com també ha explicat el professor de l’assignatura, Francisco Zaragoza, els alumnes, que treballaran en 20 grups de treball, ‘’triaran un àmbit de treball, concretament la zona producte de la demolició del cinema municipal, en proximitat al nucli històric i com a connexió amb el front marítim, per tal de aportar solucions a àmbits infrautilitzats o resolts malament’’. El treball es prolongarà fins a la fi del quadrimestre acadèmic i al mes de juny es mostraran tots els projectes en una exposició.

La visita, a la que també han assistit la regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu; el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer; i de Compromís el nostre regidor de Cultura, Diego Zaragozí; el regidor d’Esports i Joventut, Pere Barber i la regidora de Participació, Bea González, ha seguit per la zona del passeig marítim, on els alumnes han conegut també les obres de rehabilitació del front litoral que estan portant-se