Les converses amb Psoe i Altea amb Trellat per tancar un pacte de govern avancen a bon ritme gràcies a la coincidència en les qüestions essencials.

El 24 de maig Compromís va aconseguir 6 regidors, el doble que en 2011. Els 2.334 vots que vam obtindre, quasi 900 més respecte dels comicis anteriors, i la pèrdua de tres regidors per part del PP, permeten que el nostre cap de llista, Jaume Llinares, estiga en bona posició per intentar conformar un govern progressista.

Des de la mateixa nit electoral va quedar clara la predisposició de Compromís de materialitzar la voluntat expressada pels alteans i alteanes a través de les urnes que, entenem, passa per arribar a acords amb Psoe i Altea amb Trellat. Per a nosaltres és evident que cal fer possible un canvi en les polítiques però també en la manera de fer-les.

Per això, apostem perquè l’honestedat, la transparència i la participació siguen els eixos del treball del que ha de ser el nou govern. Per aconseguir-ho, és imprescindible que el pacte de govern a què arribem estiga basat en el diàleg constant i en la cooperació en les diferents àrees. De cap de les maneres concebem un pacte de govern totalment tancat a l’estil PP-Cipal, en què cadascú gestionava la seua àrea sense saber-se’n res de la resta, més pendents de mantindre l’estabilitat del seu govern que no del bé comú del poble.

Jaume Llinares explica que “nosaltres defensem que una altra manera de fer política és possible i hem de demostrar-ho des del primer moment. Per eixe motiu volem aconseguir tancar un pacte de govern que implique els dotze regidors i regidores del futur govern en un projecte que tindrà com a única finalitat millorar la vida dels alteans i alteanes, no buscar el rèdit partidista o la comoditat. El diàleg i la generositat estaran, per tant, presents en la gestió del dia a dia.”

Per últim, 1932vol expressar “la gratitud de tota la candidatura i del Col·lectiu Local de Compromís pels resultats històrics que hem obtingut. Assumim la responsabilitat que ens han atorgat amb humilitat i moltes ganes de treballar al costat de tots els alteans i alteanes per millorar el present i dibuixar un futur millor”.