El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones per l’Assemblea General de Nacions Unides, el 17 de desembre de 1999, i açò ha de servir per fer visible aquesta forma específica de violència, així com per a actuar amb la finalitat d’aconseguir-ne la desaparició.

La violència de gènere és fruit de les desigualtats socials que fan a les dones vulnerables. Malgrat les reiterades declaracions en contra d’aquesta violència, els assassinats que se’n deriven no disminueixen, així com tampoc les xifres de les agressions que tenen consideració de delicte penal. Des de Dones amb Compromís manifestem el nostre rebuig a la violència específica exercida contra les dones i demanem que les institucions públiques en promoguen accions coherents d’eradicació.0-25n

Segons l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, a l’Estat Espanyol més d’una de cada cinc dones majors de 15 anys (22%) ha patit violència física o sexual per part de la seua parella, i menys d’una cinquena part ho ha denunciat. En el que portem d’any, 59 dones han estat assassinades a tot l’Estat. La violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones, el masclisme mata i ha de ser una qüestió política de primer ordre. Ha de formar part de les agendes polítiques cada dia.

Amb aquesta intenció, i prenent com a base les dades per al País Valencià referides al període 2009-2013 que ha posat de manifest l’Informe Sombra de la Convenció de Nacions Unides per eliminar qualsevol discriminació envers les dones (CEDAW), des de Dones amb Compromís llancem la campanya #25Ntotlany.