Divendres es van aprovar els pressupostos de l’Ajuntament d’Altea per a 2014: pagarem 1.300.000 euros d’interessos als bancs, 800.000 euros a SUMA i destinarem més d’un milió d’euros a fer front a convenis i factures de caixó de quan els duros botaven…

A més, l’única inversió que es preveu són 300.000 euros per al “centre comercial obert”, és a dir, la transformació de l’Avinguda, un projecte que no han explicat i que compta amb una gran contestació ciutadana com demostra la recollida de vora 1.200 firmes que han encapçalat 50 comerços de la zona.

Mentre, la subvenció a l’Associació Doble Amor ha baixat de 7.200 a 3.000 euros, les ajudes a persones majors per accedir a residències de 80.000 a 70.000 o les destinades a la infància en risc socio-sanitari de 9.000 a 6.000 i han convertit l’EPDM en una opaca agència de col·locació.

També són uns pressupostos irreals: no reflexen ni l’anunciat estalvi per assumir el servei de neteja i recollida del fem ni els ingressos de més que ha obtingut l’Ajuntament al llarg del 2013 per les brutals pujades d’impostos i que haurien de servir per a augmentar la capacitat d’inversió en el nostre poble.

Compromís exigeix que PP i Cipal modifiquen el Pla d’Ajust i Sanejament per incloure eixos ingressos de més i així evitar que el 2014 tornen a pujar taxes i preus públics un 4,5% com està previst.