Lluny de l’autocomplacència que va mostrar l’equip de govern format per PP i Cipal, Compromís va denunciar ahir que el regidor d’Hisenda s’havia limitat a donar xifres parcials de la situació econòmica real de l’Ajuntament d’Altea.

La realitat és que l’endeutament per habitant ha augmentat respecte del 2011 fins als 1.602,95 euros i que el deute de l’Ajuntament a dia de hui està al voltant dels 50 milions d’euros.

Tampoc és certa la xifra que esgrimeix el senyor Barber respecte de la mitjana de pagament que, si bé és cert que ha millorat, està en 174 dies i no en 60.

Compromís argumenta que el deute es manté ja que el que s’ha fet és canviar el deute a curt termini -gràcies al Pla de Pagament a Proveïdors- pel deute a llarg termini amb els bancs.

La situació a curt termini ha millorat a costa d’empitjorar la situació a llarg termini fins a límits per damunt dels permesos legalment. L’endeutament màxim permés per llei és del 75% i Altea està ja en el 114%. A més, és molt probable que s’arribe al 150% quan es comptabilitzen les reclamacions judicials pendents –entre elles la de Ballester pel riu Algar- que obligaran a la revisió del Pla de Sanejament.

Des de Compromís no entenen que l’equip de govern faça una lectura tan triomfalista d’estos números quan l’interventor parla clarament de situació de suspensió de pagaments. També critiquen que PP i Cipal s’enorgulleixen de prendre mesures valentes per afrontar la situació econòmica quan la realitat demostra que l’únic que han fet ha sigut pujar els impostos indiscriminadament.