La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va visitar ahir la Nucia on, davant de més d’un centenar de persones, va fer una anàlisi sobre la realitat valenciana. Entre els assistents a l’acte organitzat pel col•lectiu de la Nucia, els regidors del BLOC-Compromís d’Altea i Callosa i el seu Secretari Comarcal, Baltasar Ripoll. Oltra va oferir al públic un discurs clar i didàctic sobre la situació al País Valencià i va explicar que la solució a la crisi passa per allunyar-nos del dogma neoliberal que pretén combatre el déficit de totes totes, fins i tot a costa d’enfonsar la demanda interna. La portaveu adjunta de Compromís en les Corts va defensar abandonar el discurs oficial, que ens predisposa a creure l’estratègia del govern i a assumir retallades, per tal d’afavorir altres vies que poden aportar nous ingressos a la hisenda pública, que cobrisquen les necessitats assistencials dels més desfavorits. Entre elles, la recuperació de l’impost de patrimoni o el de successions, que afectarien ben poc a les classes mitjanes o baixes i molt a les que més tenen . Un altre tema destacat va ser el problema de la corrupció al País Valencià, corrupció generalitzada associada a una trajectòria de grans events, d’especulació urbanística i al negoci dels residus, que està portant als tribunals a molts polítics del PP i a empresaris afins. Com a conclusió, Oltra va explicar que per acabar amb la complicada situació que estem vivint, és important donar la cara, abandonar posicions individuals i passar a formar part de xarxes de complicitat col•lectiva que recuperen la política per a la decència, per a l’interés col•lectiu i no per al particular.

http://www.youtube.com/watch?v=ZEsGPqcbjls