Divendres passat la Comissió de Medi Ambient de les Corts Valencianes  va debatre la proposta de Compromís de protegir el riu Algar com a parc natural, que va obtindre el vot en contra del Partit Popular.

Cal recordar que tots els grups de l’Ajuntament d’Altea han demanat en dos ocasions i de manera unànime a Conselleria que este paratge siga declarat parc natural.

Després de la resposta negativa de Conselleria contestant a la primera petició de l’Ajuntament, que per un costat argumentava la falta de pressupost i per l’altra que el riu ja comptava amb suficient protecció,  els regidors del Bloc-Compomís d’Altea, van demanar al seu portaveu en les Corts, Enric Morera, que presentara una proposta perquè Conselleria rectificara la seua decisió.

En la Proposició No de Llei, Compromís demanava que es dotara definitivament de pressupost este projecte, fruit del consens entre tots els grups municipals que, a més, pot marcar un punt d’inflexió en la protecció del nostre entorn, reforçar la nostra oferta turística i potenciar la nostra economia.

No obstant això, el PP ha sigut l’únic grup de les Corts que ha votat en contra d’esta proposta.

Davant d’això, els regidors del BLOC-Compromís de l’Ajuntament d’Altea, Toni Ripoll, Jaume Llinares i Imma Orozco han expressat la seua indignació perquè el PP local no ha explicat als seus representants autonòmics que esta és una proposta a la qual ells mateixos es van sumar en Altea. Eixa incoherència en els plantejaments dels populars, només pot significar que el seu vot favorable a la protecció del riu era una manera de llavar, de moment, la seua imatge.

D’altra banda, el BLOC-Compromís considera lamentable que el grup municipal de Cipal –que ostenta les regidories de Medi Ambient i Urbanisme, les més implicades en este assumpte- haja passat d’intentar ser el màxim defensor de la protecció del riu com a parc natural a no exercir cap pressió en este sentit sobre els seus socis de govern del PP en ares de l’estabilitat del seu pacte de govern. A més, és incomprensible que la nostra regidora d’Urbanisme prenga tantes mesures contra la urbanització de Margequivir a Callosa d’en Sarrià i tan poques per impedir la urbanització del riu en el nostre terme municipal.

Per últim, el BLOC-Compromís reclama una explicació als dos partits del govern local, PP i Cipal, i els demana que facen la pressió que fins el moment no han fet davant dels seus representants a les Corts perquè la protecció del riu siga una realitat.