La candidata de Compromís-Equo al Congrés, Aitana Mas, ha assegurat que Compromís-Equo serà la veu d’esquerres i ecologista que portarà a Madrid els problemes de municipis com Altea, que necessiten de mesures urgents en aspectes com els accessos a la ciutat i la posada en valor dels seus espais naturals. Mas ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa celebrada ahir a Altea, acompanyada pel candidat al Senat, Ignasi Bellido, i el regidor de Bloc-Compromís per Altea, Jaume Llinares.
La candidata de Compromís-Equo ha explicat que la coalició “és l’aire fresc que reclamen els ciutadans en aquest context de crisi econòmica, política i moral on PP i PSOE no donen solucions més enllà de les retallades i de les mesures centrades en els mercats i no en els ciutadans”.
“Davant aquesta situació, Compromís-Equo és l’alternativa que defensa un treball digne i de qualitat, una escola i una sanitat públiques i situa el Medi Ambient com una prioritat i, per descomptat, assegure que de la meua mà Altea estarà representada al Congrés dels Diputats i trencarem així la dinàmica establerta pels diputats de PP i PSOE de la circumscripció d’Alacant, que obliden parlar de les qüestions que afecten als municipis als que representen”, ha destacat Aitana Mas.
Per la seua banda, el candidat al Senat ha assenyalat que “Compromís-Equo es presenta a les eleccions generals amb el mateix esperit que treballa el grup parlamentari a Les Corts, que el darrer 18 d’octubre presentà una proposta per a que es garantisca la protecció del riu Algar i deixe de ser objecte d’especulació”.
En aquest sentit, Bellido ha indicat que les reivindicacions de la coalició passen també per “fiscalitzar el compliment de la regeneració del front litoral, reclamar una millora dels accessos a Altea i solucionar així els problemes d’embotellament del trànsit especialment greus en un municipi turístic com aquest i, al mateix temps, continuar demanant l’alliberament del’AP-7”.
Pel que fa al Senat, Bellido ha afirmat que “anem a aquesta cambra amb la il•lusió de convertir-la en un òrgan de representació territorial, però si PP i PSOE es neguen a fer-ho, demanem que la tanquen ja i es destinen els diners a aquelles persones que estan patint la crisi econòmica”.