La quarta edició d´Altea Emprende es converteix en l´espai de trobada de l´ecosistema emprenedor de les comarques de la Marina.

Les regidories de Foment de l’Ocupació i Cultura, regides per Maria A. Laviós i Aurora Serrat, respectivament, al costat de l’àrea d’Emprenedoria del Parc Científic de la UMH, dirigit per Javier Sancho, han presentat la que serà la 4a edició del projecte Altea Emprende.

Amb l’objectiu de donar una nova oportunitat a emprenedors i start-ups que busquen crear o millorar el negoci, l’Ajuntament d’Altea i el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d’Elx han llançat de manera renovada una nova convocatòria d’este programa gratuït, que ofereix networking, tallers, mentoring i premis.

Les persones interessades a participar en les diferents activitats que componen Altea Emprende ho poden fer a través del web www.emprendeumh.es/altea . Més d’un centenar de persones han engegat o impulsat els seus projectes empresarials a través de les tres edicions anteriors d’Altea Emprende.

En el transcurs de la presentació, l´edil de Foment de l´Ocupació ha manifestat satisfacció per presentar una quarta edició d´este programa i ha informat que “durant les 3 primeres edicions s´han estudiat 70 projectes, dels quals 70 procedien d´empreses i 43 de emprenedors”.

Maria A. Laviós ha recordat que a la passada edició es van ampliar els premis, es va realitzar la primera fira “Crea i emprèn en taronja”, que va tenir bon resultat i ha comentat que “des de la regidoria de Foment de l’Ocupació recolzarem tot el que siga projectes que ajuden a fomentar l’ocupació i en este cas l’emprenedorisme és un nínxol d’ocupació”.

Laviós ha conclòs agraint a la UMH i el seu Parc Científic la bona relació que manté amb el consistori alteà, així com la seua presència a les 1a Jornades d’Ocupació.

Per la seua banda, Javier Sancho, director d’Emprenedoria Parc Científic UMH, ha contat els detalls d’esta 4a convocatòria d’Altea Emprende, com per exemple que hi poden participar tant emprenedors amb projectes en un grau de desenvolupament inicial, com start-ups de recent creació i de qualsevol sector d’activitat, amb especial interès en aquelles dirigides a les indústries culturals i creatives.

Altea Emprende es compon de quatre blocs independents: esdeveniments de networking, tallers, mentoring i premis. En el marc del primer d’estos blocs s’han organitzat dos sessions gratuïtes i obertes dirigides a fomentar la creació de sinergies entre emprenedors, start-ups i empreses innovadores del municipi o voltants. La primera d’estes jornades es farà el 26 de maig, mentre que la segona tindrà lloc al mes d’octubre.

Pel que fa als tallers formatius, s’ha organitzat una sessió gratuïta on els assistents treballaran amb mentors experts en la generació d’idees, i en la definició i validació del seu model de negoci. Este taller es dividirà en dos jornades, que es faran el 7 i 8 de juny a la Casa de la Cultura d’Altea. El termini per inscriure’s estarà obert fins al diumenge 5 de juny. El programa Altea Emprende també compta amb un bloc dirigit a l’assessorament estratègic: entre totes les candidatures se seleccionaran fins a set projectes innovadors, que rebran suport personalitzat en diferents àmbits.

A més, estes iniciatives podran establir contacte amb la xarxa d’experts sectorials del Parc Científic de la UMH i amb grups de recerca de la Universitat. També, accedir a altres programes i serveis del PCUMH com el Laboratori de Prototipat o la Marató de Creació de Start-ups UMH, i presentar-se a altres premis de la xarxa Emprende UMH. El termini de tramesa de sol·licituds per rebre assessorament personalitzat finalitzarà el dimecres 15 de juny.

Així mateix, els seleccionats rebran eines i consells per preparar i elaborar presentacions eficaces amb vista als premis d’esta nova convocatòria: després d’una exposició de projectes, un jurat d’experts triarà les iniciatives més innovadores, que es repartiran un total de 4.400 euros. Estes han d’operar en sectors estratègics per a la zona o tenir un impacte positiu per al municipi.

I ha sigut Aurora Serrat, l’edil de Cultura, la que ha tancat el torn d’intervencions durant la presentació de l’edició Altea Emprende 2022. Serrat ha ressaltat “la feina que es fa des del Parc Científic on més de 100 persones estan implicades en este treball, tècnics i formadors, que ajuden a crear una empresa assessorant-la a ubicar-se al mercat o acabar de centrar-se en el negoci si este ja està en marxa”.

Serrat ha animat a la participació, tant a emprenedors com a empreses no consolidades “perquè possiblement se li donen propostes per veure que la seua idea si pot tirar endavant”. “Entrar a formar part d’Altea Emprende ja no queda a Altea o a la comarca, tots els programes del Parc Científic de la UMH poden donar-te una eixida, l’exemple és a Oneida que ens acompanyarà explicant la seua pròpia experiència”. Ha apuntat la responsable municipal de Cultura, que s’ha dirigit a les empreses del sector taronja a fer-se ressò del projecte Altea Emprende i participar en alguna de les seues activitats.

Per a més informació: www.emprendeumh.es/altea.