Ahir al matí dimecres, a les instal·lacions del CN ​​Altea, era presentat el Campionat d’Espanya Universitari de Vela 2022, que tindrà lloc en aigües de la Badia d’Altea del 12 al 15 de maig, en presència dels representants de les entitats organitzadores i col·laboradores, entre els quals hi ha Raul Reina, vicerector d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports de la UMH; Álvaro Arroyo, director esportiu del CN ​​Altea i el regidor d’Esports, Pere Barber.

El Club Nàutic d´Altea acollirà este campionat els dies 12, 13, 14 i 15 de maig, en col·laboració amb el Comitè Espanyol d´Esport Universitari, el Consell Superior d´Esports, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d´Altea i la Universitat Miguel Hernández.

Un total de 12 universitats i 8 comunitats autònomes participaran al Campionat d’Espanya Universitari de Vela 2022, a bord de la flota de creuer monotip Platú 25 del CN ​​Altea.

En representació de la Comunitat Valenciana hi participarà la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Universitat Miguel Hernández.

De la resta del territori nacional, acudiran a la cita la Universitat de Múrcia, Universitat de Corunya, Universitat de Vigo, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat d’Almeria, IE University -Castella i Lleó-, Universitat Pompeu Fabra -Barcelona-, Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Cantàbria.

Durant la presentació, es feia públic el cartell oficial del campionat, dissenyat per Begoña Lorente, estudiant de la Facultat de Belles Arts d’Altea de la UMH.

En el transcurs de la compareixença l’edil alteà d’Esports ha agraït a la UMH i al CN d’Altea el seu treball i esforç per portar esta competició universitària destacada fins a Altea. “Per a l’Ajuntament d’Altea és un plaer estar present a les activitats que el CN ​​d’Altea organitza i és un plaer també veure com dos entitats potents com són el Club Nàutic i la UMH hi col·laboren per portar a Altea el Campionat Nacional d’Universitats , amb la participació de 8 comunitats autònomes i 12 equips que estaran a Altea en els propers dies”. Ha manifestat Pere Barber.

L’encarregat de donar els detalls tècnics de la prova ha sigut el Director Tècnic del Club, qui ha explicat la composició de la flota que serà utilitzada per al desenvolupament de la prova i propietat del CN, el creuer monotip Platú 25, embarcacions de competició que a més l’entitat utilitza per a formació i per a activitats turístiques, entre d’altres usos.

Alvaro Arroyo ha agraït al Consell Superior d’Esports el que haja donat el vistiplau a la celebració a Altea d’esta prova i “crec que és una nova aposta per al club que acollim amb molta il·lusió, amb confiança i amb l’experiència ja que estem actualitzats a l’organització d’esdeveniments, amb la qual cosa no ens suposa un gran problema, al contrari, estem encantats”.

Segons les dades aportades per Arroyo, són més de 100 persones les que estaran a Altea durant els dies de la competició.

Pel que fa a la seguretat de la prova, Arroyo ha declarat que “la seguretat a la prova és molt alta ja que el camp de regates serà just davant del poble, el recorregut és molt curt, els canvis es fan immediatament, el fons és de poca profunditat, cosa que permet ser més dinàmics i es comptarà amb la presència de Creu Roja i 6 embarcacions addicionals”.

Finalment, Raúl Reina ha agraït al CN Altea i a l’Ajuntament la col·laboració i ha subratllat que, “a les 3 entitats ens uneix en esta ocasió l’esport però també ens sembla que cal destacar les característiques inclusives de la prova com el que els equips són mixtos i els elements de sostenibilitat que es fan servir; una cosa que ens va animar i des d’este punt de vista es contribueix a tres objectius de desenvolupament sostenible com són l’ús d’energia no contaminant amb motors elèctrics, com tot el projecte d’utilització dels vaixells va dirigit cap al consum responsable i esta aliança a tres bandes que permet transmetre que l’esport de la vela es pot fer amb sol i vent només”. “Estem molt orgullosos de poder contribuir a fer un esdeveniment d’este tipus”. Ha conclòs el vicerector d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports de la UMH.